< div id=”header ”>< / div>

onsdag 13 december 2017

Varför fick inte ALLA hyresgäster förstahandskontrakt när fastigheten på Åkaren såldes till Varbergs Bostads AB?


Jag hade boendemöte angående fastigheten Åkaren och min kommande flytt därifrån

Bakgrund är att kommunen enhälligt beslutade försälja sin fastighet till Varbergs Bostad AB i juni 2017 i Varbergs kommunfullmäktige för 20 miljoner.

Ingen diskussion förekom i talarstolen vad som skulle hända med verksamheter och boende i fastigheten bara formalia kring försäljningen. Fastigheten bedöms vara av mycket stort renoveringsbehov som kommunen själva inte var beredda att ta och då återstår en försäljning. Alla partier och ledamöter var för denna försäljning.

Det som INTE stod med i handlingarna var hur dåligt förberett ev tömning av fastigheten var vad gäller verksamheter och boende var vid tillfället.

Beroendeenheten är utflyttad till Bolmen och finns inte längre kvar men detta har skjutits på närmare ett halvår. Akutboendet ska avvecklas helt och ska tömmas senast 31/12.

I övriga boenden har i dagsläget två personer flyttat då de är uppsagda och en tredje på gång som också är uppsagd då ingen av oss är önskvärda som hyresgäster hos Varbergs Bostad AB.

I huset kvarstår nu 12 hyresgäster där hälften har begåvats med förstahandskontrakt medan den andra hälften omfattas av sociala kontrakt. Varför såg inte kommunen till att ge ALLA hyresgäster förstahandskontrakt innan en försäljning? Varför ställa grupp mot grupp?

Bland de politiska partierna finns eller fanns inget intresse av dem som sitter i kommunfullmäktige att ge ALLA hyresgästerna lika villkor vid ett ev övertagande och jag frågar mig varför?

Idag sitter socialförvaltningen med ett boendeproblem för sex hyresgäster på Åkaren helt i onödan. De ska klura ut vart de sex som återstår ska ta vägen medan de andra blir Varbergs Bostads AB:s problematik.

Inga kommentarer: