< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 november 2017

S i Falkenberg satsar på avgiftsfria bussar för både äldre och yngre !


VÅRT FÖRSTA VALLÖFTE:

FRIA BUSSRESOR FÖR ÄLDRE OCH UNGDOMAR.


"Om vi får förtroendet att leda kommunen efter valet kommer vi att satsa på avgiftsfria kollektivresor för ungdomar (13-19 år) och äldre (+75 år).

Som hela kommunens framtidsparti prioriterar vi att hela kommunen måste hålla ihop. Att ta sig till mötesplatsen, fritidsintresset eller kompisen i en annan del av kommunen ska inte vara en klassfråga, ökad rörlighet minskar också klyftan mellan stad och landsbygd. Samtidigt gynnar ett ökat kollektivresande miljön och folkhälsan.

Satsningen på ungdomar möjliggörs till viss del av den rödgröna regeringens statsbidrag till fria bussresor för ungdomar på sommarlovet. Förslaget i övrigt finansieras fullt ut i det budgetförslag för Falkenbergs kommun som vi presenterar den närmaste veckan."

Socialdemokraterna i Falkenberg kopierar nu Varberg där Alliansen och Miljöpartiet lovat införa seniorkort för äldre 75+ dessutom utvecklar de avgiftsfria bussresor att även gälla i tonåren. Kostnad enligt deras beräkningar 5 miljoner i sitt falkenbergsförslag . För Varbergs del kostar seniorkortet ca 3 miljoner.

Inga kommentarer: