< div id=”header ”>< / div>

måndag 27 november 2017

Idépartierna Miljöpartiet och Liberalerna saknar idéer - de är maktintressen för etablissemanget !


Om läser Birger Schlaugs blogg här är Miljöpartiets SPRÅKRÖR det för den Löfvenska regeringen och inte för Miljöpartiet.

Kontentan är alltså 1) Antingen lämnar språkrören regeringen i god tid före nästa kongress så de kan bli återvalda. Regeringen kan för övrigt sitta intakt och nya ministrar tillsättas. 2) Språkrören sitter kvar i regeringen och aviserar att de är trogen den och NYA språkrör utses på kongressen som företräder miljöpartiet i valet 2018.

Det är SKILLNAD nu mot 2014 att hålla kongress om grodan Kermit sitter kvar i regeringen och talar om alla gröna framgångar i den och att 2018 tala om alla gröna framgångar om den får fortsätta som nu.

För egen del tror jag kongressen till stor del kommer att ha många Gustav och Ìsabella-fans och de har klarat sin uppgift bra. Men att gå till en MP-kongress likt liberalerna att välja "sittande" blir en förbannat tråkig MP-kongress. Därför lyfter varken miljöpartiet eller liberalerna som partier.

De två enda idépartierna i riksdagen är eller ska vi säga var miljöpartiet och liberalerna. De övriga har starka intresseorganisationer att bevaka och svåra att rubba på om man inte är en del av dem. Dock har ett annat intresse tillkommit: Att tillhöra etablissemangseliten av något slag. De smälter lätt in i fåran att tillskansa sig makt.

För tillfället tävlar dessa två partier om att få sitta så nära MAKTEN som möjligt för ett idéparti gäller det att få igenom sina idéer och sin politik. Kan vi tänka oss BÅDA dessa i regeringen? Troligen inte då skulle de båda vara förknippade med makten och maktintressen och kommer att vara underställda det som kommer fram i maktställning.

Miljöpartiet har blivit ett lealöst parti som är ointressant för dem som vill förnya, påverka och komma med något nytt. Liberalerna ligger oftast för långt till höger i många frågor och har i många frågor en ytterkantställning för dem som står för motsatsen.

Frågan är om inte idéerna blockerats en hel del av att ALLA partier på något sätt ska förhålla sig till Sverigedemokraterna. Men vad de gör och tycker på sina kongresser eller landsdagar får de själva ta hand om. Blir det något fel där så vet vi alla om det förr eller senare. Inte lätt att ha öppenhet i ett parti som hela tiden hänvisar till sin kommunikationsplan.

Inga kommentarer: