< div id=”header ”>< / div>

måndag 13 november 2017

Alliansen plus MP i Varberg en konstruerad allians som inte kommer att hålla ihop i valrörelsen då partiprofilering gäller !


Alliansen och MP har majoritet för sin budget i Varberg men sammantaget verkar denna koalitionen inte att vara ett lyft inför valet.

Jag har bloggat tidigare hur "koalitionen" kunde sett bättre ut och nu sneglar alla partierna mot valet.

Partiegoismen går före samverkan. Centern önskar att de blir den största grupperingen i nästa fempartistyre och det kan de ju drömma om idag. M har börjat återhämta sig med kraft och partier som ligger ovanför sina nivåer från förra valet kommer att attackeras.

Idag har centern sju mandat i Varberg och kommer sannolikt att toppa med Christofer Bergenblock som har en bra plattform i nuvarande kultur- och fritidsnämnd. Han har säkert Miljöpartiets helhjärtade stöd bakom sig för vad skiljer egentligen centern och Miljöpartiet i varbergspolitiken? INGENTING.

Nästa svaga parti är Kristdemokraterna som riskerar mista sin representation. Har de någon profil alls egentligen i Varberg? NEJ

Alliansens starka partier är Moderaterna och Centern de har lagt beslag på inflytelserika ordförandeposter som gör resten till myror. En myra kan sticka upp mer än de andra Tobias Carlsson för Liberalerna. Hamn- och gatunämnden är inte att förakta som plattform.

Moderaterna har idag 14 mandat det är dubbelt så många fler än centern som är näst största gruppering. M behåller sitt inflytande och tack vare ny partiledare och ett tuffare program från riksnivån stoppar de flödet till Sverigedemokraterna.

Lokalt fungerar samarbetet mellan Miljöpartiet och Moderaterna väldigt bra i Varberg kanske för bra. Vinnaren i det samarbetet är M. Moderaterna kommer att mobilisera upp inför valet men vad har Miljöpartiet att komma med? Jag vet faktiskt inte i dagsläget.

Inga kommentarer: