< div id=”header ”>< / div>

måndag 30 oktober 2017

Tankar kring min flyttning från Åkaren!

(alternativt boende)

Rörigt med flytt just nu från Åkaren. Det damp ner ett papper hur tänker jag? Jo det var uppsägning och också anvisning till ersättningslägenhet inte långt ifrån.

Pratade med några grannar. Jo en granne skulle flytta redan i slutet på november sa han de andra visste ingenting. En granne skulle få hembesök på onsdag av boendehandläggaren. Jag skickade iväg några mail till nyckelpersoner för att höjd beredskap att nu är det allvar.

Mentalt sedd är jag redan förberedd på flytten
men allt ska ju fixas praktiskt också. Nytt kontrakt ska skrivas och det ska organiseras inför flytten. Nej jag har inte sett lägenheten jag ska flytta till och nej huset är inte ägt av Varbergs Bostad AB utan av kommunen och är en rivningskåk dvs har inget skyddsvärde.

I januari är det tänkt jag ska kunna flytta in men får hela januari att städa, flytta och lämna den gamla lägenheten.

Det är vid en flyttning man ser vilka som är ens riktiga vänner. Alltså vänder jag mig först och främst till dem som hjälpte mig vid förra flytten för två år sedan om jag behöver hjälp. De andra är bara NYFIKNA och "vart ska du flytta nu då". "Till Väröbacka he he hehe bland invandrarna som bor där he he."

Skadeglädjen att själva kunna välja boende är stor i Varberg och att se ner på dem som inte har något val finns också. I mitt fall har jag för kort tid i den kommunala bostadskön tre år och en bit kvar på min skuldsanering samt instabil inkomst för att ställa några som helst krav. Jag får ta det som det kommer och vara glad för det som erbjuds.

Ja några tankar bara som jag skrivit ner här ovan.

Inga kommentarer: