< div id=”header ”>< / div>

tisdag 8 augusti 2017

Är Anders Borg en ny spottkopp likt Julian Assange?


Anmälan mot Anders Borg ska nu "sekretessprövas" innan det blir mer uttalanden från polisen.

"Det påstås en massa i media och saker skrivs upp till enorma proportioner. Någon har "läckt" någonting och frågan är vad som är sant och relevant i sammanhanget?" skrev jag i min blogg den 5 augusti när Anders Borg blev polisanmäld av polisen.

Det har nu varit en följetong i media som kan liknas vid ett drev och det har jag ju själv varit med om.

Det har varit mycket diskussion och spekulation på sociala medier som sysselsatt många.I mångt och mycket är det Lotta Gröning som försvarat Anders Borg hårdast. Inte konstigt när hon skrev att "Anders borg är alliansens främsta styrka" redan 2010 eller "Anders Borg
är en ny typ av politiker - en modern sådan"
från 2009.

Läs bara denna krönikan signerad Lotta Gröning från 6 augusti 2017.

"”Hänt i Veckan” samhället har slagit igenom när media och sociala medier drar igång ett drev mot förre finansministern Anders Borg utifrån rykten och andrahandsuppgifter som säger att han visat snoppen och kallat kvinnor för horor. Vi har med rekordfart kommit tillbaka till 1800-talet då människor sattes upp i en skampåle framför kyrkan och det var tillåtet för att spotta och håna personen i fråga. Det hade ingen betydelse om anklagelserna var sanna eller inte. Folkmobben och prästerskapet dömde. Det är skrämmande hur lågt ett civiliserat samhälle kan sjunka. Det här handlar inte om att försvara Anders Borgs eventuella handlingar. Utan det handlar i högsta grad om etik och moral."

Inga kommentarer: