< div id=”header ”>< / div>

fredag 28 juli 2017

Kommer #backaHultqvist att klara av att stoppa avgångskraven vad gäller försvarsministern?


Det finns inget som hindrar att en majoritet av riksdagen avsätter Peter Hultqvist i höst. Det finns ingen anledning att invänta något från Konstituonsutskottet om det redan finns en majoritet bakom förslaget.

Att det nu byggs upp en fanclub med hashtaggen #BackaHultqvist tyder på att de inte heller vill invänta någon granskning utan förhindra att avväpna misstroendeförklaringen. Nu används begreppen vad konstitionsutskottet har att avhandla med misstroendeförklaringen.

En KU-anmälan tar tid och då är den rimligen inte klar innan det är valrörelse och nyvalsvapnet finns inte eller tid att byta regering. Möjligen är det därför som alliansen dröjer med vapnet att inte snabbinkalla riksdagen för att avsätta försvarsministern Peter Hultqvist. Ett tveeggat vapen som kan splittra alliansen.

Dessutom är försvarsministern inte vilken minister som helst utan en av nyckelpersonerna i Stefan Löfvens regering. På den sidan kan därför Löfven haussa upp att vi är i ett säkerhetspolitisktr känsligt läge just nu och Peter Hultqvist själv kan slå ifrån sig innan KU hunnit inleda någon granskning.

Dessutom har försvarsministern bra draghjälp från Mikaeel Odenberg som själv varit försvarsminister i en alliansregering.

Inom liberalerna känns det sådär att hjälpa SD och de mer hårdföra inom alliansen att trumfa igenom att alla de tre ministrarna som sägs vara inblandade fullföljs med entlediganden. Om något NYTT framkommer så kan liberalerna tänkas släppa på kravet.

Nu verkar läget låst och då byggs det upp en motkraft som heter #backaHultqvist som naturligtvis kommer att göra allt för att kraven om Peter Hultqvist avgång ska klinga av och istället skjuta alla eventualiteter i en KU-granskning där även alliansens tillkortakommanden ska finnas med.

Inga kommentarer: