< div id=”header ”>< / div>

onsdag 14 juni 2017

Vad händer med Åkaren ?

Frustration på Åkaren står det i en artikel i HN med mig som huvudrollsinnehavare.

i en bildsekvens på nätet framstår det som att de som bor på Åkaren har fina bilar och sociala kontrakt. Parkeringen är allmän och vem som helst kan ställa sina bilar där inte bara dem som bor eller har anknytning i någon form till Åkaren.

"Socialförvaltningen har sin missbruksenhet här" jo men de är på väg ut och ska flytta upp till Bolmen nära sjukhuset i augusti.

Att jag har "skuldsanering" innebär inte att jag inte skulle kunna klara ett eget kontrakt då hänsyn tas till hyran vilket inte framgår av artikeln Det är bara ett sätt att ställa krav på bostadskön för ingen ska inbilla mig att alla som bor hos Varbergs Bostads AB är rena från skulder.

"Ulf Hofstedt är vd för Varbergs Bostad:
– Jag kan inte uttala mig om ett enskilt fall. Men generellt är det så att om man inte får ett eget kontrakt hos oss beror det oftast på att man har en sådan ekonomisk situation som gör att man inte klarar av att betala för boendet, säger han"

Vad har de boende för handlingsplan när det finns kötid hos Varbergs Bostad AB och en del har skulder som gör att de inte är välkomna där? Varje lägenhet ges efter bistånd varav de som har fast boende har "sociala kontrakt" då samtliga lägenheter går genom socialen. Detta bryts nu när Varbergs Bostads AB tar över.


"Maria Sjödahl, avdelningschef på socialförvaltningen, säger att det sedan tidigare finns en boendeplan för dem som bor på Åkaren.
– Varje individ har en handlingsplan som man har kommit överens om med sin handläggare. Och arbetet med planen fortsätter även efter flytten från Åkaren, säger hon."

"Enligt Ulf Hofstedt ska fastigheten vara tom när Varbergs Bostad tar över. Därefter kommer Åkaren renoveras både in - och utvändigt.
– Frågan om att ordna nya boenden till hyresgästerna ligger hos serviceförvaltningen och socialförvaltning"

I sammanhanget kan sägas att kommunen driver ett akut- och utredningsboende som är mer tillfälligt. Dagsnoteringen var att fem akutplatser var besatta och tre rum står tomma. I skrivande stund var det en ny tillkommen som kommer att få ett tillfälligt kontrakt där efter den 20 juni. Detta datum är Åkaren också uppe som ett ärende i kommunfullmäktige till försäljning just till Varbergs Bostads AB

Inga kommentarer: