< div id=”header ”>< / div>

torsdag 8 juni 2017

Analys av partierna i Halland efter senaste SCB-mätningen !


Intressant att se SCB-siffrorna nedbrutna i min region hur det går för "mitt parti".

Moderaterna

Jag bedömer att hallandsmoderaterna är bland de starkaste i landet och har bra organisation. De är med och styr i regionen och i alla kommuner utom i Hylte den minsta landsbygdskommunen. De kommer att vara fortsatt starka i Halland.

Centern

Centern är och kan bli ett hot mot M och stärker sin position. En klar strategi från C är att ta ytterliga riksdagsmandat och nu utmanar Harald Lagerstedt Varberg och Mari-Louise Wernersson Kungsbacka favoriten Ola Johansson Kungsbacka. Ett stjärnspäckat gäng som inte har någon motsvarighet i norra och mellersta delen. Centern gör ett kanonval 2018.

Liberalerna

Liberalerna klarar sin riksdagsplats men känns lite som "mellanmjölksparti" i Halland som håller ställningarna men inte mycket mer.

Kristdemokraterna

Alliansens lojalaste parti som toppade med Göran Hägglund på sin lista förra valet men i riksdagen sitter Larry Söder. Förmodar att de inte toppar med sin partiledare en gång till men ett avbräck att den som stod etta på hallandslistan hoppade av ganska snart efter valet. KD kommer att tappa sitt hallandsmandat och är ganska svagt i hallandskommunerna.

Miljöpartiet

Miljöpartiet får rekordlåga siffror i Halland och har sedan ett år tillbaka legat under spärren i Halland. Förmodligen beror det på att MP har en riksdagsledamot Agneta Börjesson som är ganska mättad på politik och har ingen som orkar eller vill utmana henne i Halland. MP är dessutom inordnat allianstyret i region och kommuner undantag Kungsbacka och Hylte och går emot ett katastrofval.

Socialdemokraterna


Socialdemokraterna framstår för mig som ett tryggt parti i Halland som är nöjda med att Alliansen alltid styr men är nöjda att S leder regeringen. Lokalt styr de bara i Hylte och sannolikt förlorar de makten där efter nästa val. S har en nedåtgående trend och som jag tror svårt med förstagångsväljarna i nästa val.

Vänsterpartiet

Vänsterpartiet har en jättechans att ta ett riksdagsmandat i Halland. Men då måste de denna gången göra en betydligt bättre valrörelse än förra gången som jag anser var urusel från V:s sida. Att synas, vara tydlig och utmana så bör de kunna ta mandat.

Sverigedemokraterna

SD brukar gå ut med en rikslista men har en profil genom Sara Lena Bielkö och det är för lite. Jag tror hon visserligen behåller "sin plats" i riksdagen men SD har fullt upp med att få till stabilitet regionalt och i kommunerna att de för närvarande bör vara nöjda med att bara behålla sina platser. SD måste också få slut på sina inre strider i Halland vilket hämmar framgångar.

Inga kommentarer: