< div id=”header ”>< / div>

onsdag 10 maj 2017

Miljöpartiets vänsterfalang kommer att förlora stort på kongressen !


Bra sammanställning finns nu på Grön Omstarts hemsida över användbara länkar som förenar "grönt" som beteckning.

Den politiska grenen av miljörörelsen Miljöpartiet för ju en ständig brottningsmatch med med- eller motspelaren om man så vill Socialdemokraterna i regeringen. Detta ofta på en nivå där andra inte känner delaktighet och att kunna påverka.

Miljöpartiet
är helt fokuserade på att politik ska genomdrivas i regeringsställning men att det inte handlar om förlegad blockpolitik.

Jag är helt övertygad att rödgrönt kommer att bli mindre än alliansen efter nästa val och att det inte säkert att MP förlorar mer än marginellt.Frågan kommer då hur MP ställer sig om MP och Alliansen ihop kan bilda majoritet?

Även om inte MP själva behöver ingå i regeringen skulle de kunna vara garanten för allt det de uppnått inte försämras samtidigt som de räddar alliansen från att behöva göra upp med S i de frågor där MP har mer gemensamt med alliansen eller SD i de frågor som splittrar alliansen.

Fyras gäng


Nej jag tror inte det går att bygga MP som det ser ut idag på djupgrön ideologisk politik utan istället bör MP inrikta sig på en socialliberal grön linje som ett globaliseringsparti. Här platsar inte de "fyras gäng" som vill ha en linje som mer sammanfaller med V och F!.

I dagsläget är dessa partier för svaga för att kunna ingå i en kommande regering. Möjligtvis som stödpartier men inget mer.

Miljöpartiet som regeringsparti

Jag tror MP valt strategi och kommer inte att ändra på den. MP vill vara ett modernt parti som visserligen är extremt toppstyrt men kunna fånga väljare i den politiska mitten men också vara möjlig i en regering.

Det kommer att dra till sig karriärister men kunniga sådana i frågor som bygger ett samhälle och som är gångbara politiskt. Idealisternas tid är förbi.

För att MP ska bli mer gångbara och utvecklas måste de därför vara attraktiva att kunna samarbeta med alliansen inte bara när S är med. MP måste bli ett parti som skapar egen profil i frågor och kunna kompromissa med modernt ínriktade allianspartier.

MP:s kongress 2017


Klimatet är överordnat kongressen. Klimatet kräver lösningar där inte bara vänstern finns med utan också den andra kanten. Sannolikt blir kongressen sista chansen för de miljöpartister som lutar närmare V och F! att göra sig hörda men jag tror att partiledningen drar hem spelet.

Inga kommentarer: