< div id=”header ”>< / div>

söndag 28 maj 2017

Miljöpartiets kongress 2017 - vi fortsätter som förut så får vi se hur det går !

Miljöpartiets gick enligt plan: Valberedningens förslag till partistyrelse och språkrör gick igenom lätt och de högjudda och uppreklamerade utmanarna hade klent stöd.


Betyg: Valberednigen i MP tycks ha fått ihop ett lag enligt medlemmarna önskemål även om det finns brister." Riksvalberedningen har haft som inriktning att partistyrelsen ska bestå av ungefär en tredjedel parlamentariker/ministrar, en tredjedel tunga kommun-, region- och landstingspolitiker samt en tredjedel med andra plattformar. Kopplingen till både nationellt och lokalt politiskt arbete är viktig, liksom att även andra än heltidspolitiker ska finnas med på beslutande positioner och bidra med sina erfarenheter"

Kritikerna som inte behöver tycka samma sak har haft en stor brist förutom pengar och tillgång till partiorganisationen i MP: saker måste FÖRANKRAS och det räcker inte att skicka eller lägga upp en presentation att göra sig känd. Det är att jobba utav bara fan och inte ens det räcker.

Jag tror bristen också består i oförmågan att jobba i lag det blir lätt egotrippande samt brist på erfarenhet att stöta och blöta mot andra partier inte bara internt.

Det är lätt att vara som Birger Schlaug som stått utanför det partipolitiska käbblet i tio år eller mer. Vi andra har fått underordna oss, ibland stötta även om vi inte helhjärtat kan ställa upp på personer och allt. Tvingats försvara saker och ståndpunkter vi inte gillar eller delar för PARTIETS BÄSTA.

För egen del fick jag nog den 7 september av Miljöpartiet. Jag borce lämnat tidigare men då var tiden mogen.

När jag ser utvecklingen så bekräftar det bara vad jag tyckte redan då. Miljöpartiet har blivit ett maktklamrande egoparti som tappat sin själ. Dessa ekomodernister som levererar laddstolpar, klimatlagar, större miljöbudgetar är inget för mig. För dem handlar det om att själva vara bäst i klimat- och miljö och fan ta andra partier om de försöker vara det låter det som.

När vi en gång startade miljöpartiet var det inte för att vara bäst mer som ett inslag som ville se till att de andra partierna skulle bli bättre och som egentligen inte skulle behövas.


Vi kan bara ta detta med partistyrelsens torftiga kompromiss om hotet av att kongressen skulle rösta för en flyktingamnesti.

Nu blev det ett tillägg dessutom från Grön Ungdom men snabbt var Gustav Fridolin ute med att "vi måste få andra partier med oss" jo annars blir det ett slag i luften.

Men samma sak var det väl i Miljöpartiets början med kärnkraften och Folkkampanjen som backade upp linje 3 i en folkomröstning. Det fanns andra partier som stödde detta främst frän V och C tvärpolitiskt som slog genom hela den politiska skalan. Här kom MP in med en "ny dimension har skapats" ja t.o.m en grön ideologi om man så vill hade manifesterats.

Miljöpartiet är idag ett färdigt parti som inte utvecklas längre. beviset för detta är det stora medlemstappet, oförmågan att klara av kritiker i partiet, att göra allt som händer i MP fokuserat till regeringskreetsen , att odla karriärister framför idealister etc

Miljöpartiet kommer att tro att de kan lyfta sina frågor men påtvingat kommer det inte att lyckas. MP vänder sig till en s.k. medveten medelklassktategori som har förmåga att prata för sig, redan har sitt på det torra, flänger omkring på ditten och datten men de flesta av oss är egentligen tråkiga människor i vardagen lever enkelt och skulle i stort sett kunna rösta på vad som helst.

Frågan inför nästa val blir: Varför ska JAG rösta på ett parti som gjort MP till ett varumärke bland alla andra och som har som främsta uppgift att låta sina beroendeförsörjda politker få behålla sina positioner?

Inga kommentarer: