< div id=”header ”>< / div>

torsdag 2 februari 2017

Grön Ungdom befäster skönhetsidealen med skatteförmåner !

Grön Ungdom vill ha halverad skatt på skönhetsbehandlingar som manikyr,ögonfransförlängning, hårborttagning och spraytan. Skönhetsavdraget är miljövänligt, hävdar de. – Vi köper tjänster i stället för att köpa en massa saker, säger Hanna Lidström.

"Grön Ungdom föreslår en halvering av momsen på skönhetstjänster, som till exempel manikyr, frisering, massage, hudvård, ögonfransförlängning, hårborttagning och spraytan. I dag är momsen 25 procent.

Kommer ni att få med er Miljöpartiets partiledning på det här förslaget?

– Det tror jag alldeles säkert. Vi gröna säger ju att tjänster generellt ska vara billigare än prylar. Då tycker vi att det är extra kul att börja med den här typen av tjänster som gör livet lite härligare, konstaterar Mårten Roslund"

Nu får de mothugg av Unga feminister som menar att Grön Ungdom "fixerar samhällets destruktiva skönhetsideal.".

"Unga behöver inte billigare skönhetsbehandlingar. Vi behöver en normkritisk sexualundervisning, ökade resurser och fler platser inom psykiatrin, inkluderande ungdomsmottagningar, rätt till vård även om en lever utan giltigt medborgarskap, ökat stöd till civilsamhällets ungdomsverksamheter, tjej-, mans- och transjourer och stärkt elevhälsa, för att nämna några exempel."

Förmodligen är det fler kvinnor som använder sig av kostsamma skönhetsbehandlingar och i mindre utsträckning män som tycker det är värt att göra mödan värd. Då kan jag ställa mig frågan om vi inte ska halvera momsen på gym också för det är väl en del av våra skönhetsideal. Kanske mer jämställt och det finns chans att nå hållbara resultat. Däremot brukar tid och pengar sätta käppar i hjulet.

Sedan som det står i texten "Miljöpartiets partiledning" befäster det min fördom som att Grön Ungdom har VIP-dörr till toppen inom MP och då gäller det att se bra ut.

Inga kommentarer: