< div id=”header ”>< / div>

onsdag 3 augusti 2016

Miljöpartiets första tid i regeringen stora ord men små på jorden !Det går bra för Sverige jo men går det bra för världen? Nya världsrekord slås hela tiden negativt. Sverige lever i sin bubbla och vi är naturligtvis världsbäst i allt. Men i vissa delar behöver man inte vara bäst utan få andra med sig då är man ännu bättre.

"Förra året var inte bara det varmaste året någonsin i modern historia, utan även växthusgaserna, havsnivån och havstemperaturen steg till rekordhöga nivåer."

Noterar som Birger Schlaug skriver i sin blogg att MP har en utredare i en livsavgörande fråga hur vi kan hitta lagliga vägar för flyktingar samtidigt som hon är gruppledare för MP i riksdagen.

citat ur Birger Schlaugs blogg
"Hittills har över 3000 dött på Medelhavet. Åsa Romsons jämförelse med hur människor stod och tittade när nazisterna gasade ihjäl människor blir allt mer relevant: vi står och tittar, utreder frågan. Kanske var Åsa den enda i regeringen som hade förmåga att gråta över hur det ser ut."


Sedan har vi larmrapporterna från EU där man inte följer sina egna regler vad gäller djurtransporter. Något som förekommit under hela EU:s existens och säkert gett Marit Paulsen och andra som larmat i tidigare EU-val en och annan röst.

"EU-parlamentarikern Linnea Engström (MP) tycker att man bör införa sanktioner mot de länder som inte följer reglerna. Hon vill att länderna som konstant bryter mot reglerna ska ställas till svars.

– Man tjänar ekonomiskt på att behandla djur på det här fruktansvärda sättet. Och det är först när man får en ekonomisk konsekvens som det börjar hända saker, säger Linnea Engström (MP)."

Men vad händer? Ja inte var det något om detta i Isabella Lövins linjetal i Almedalen mer än att EU skulle visa rött kort.

"EU skulle snarare skulle behöva visa rött kort när vissa medlemsländer tummar på rättstatens principer, mediafriheten, miljöreglerna eller asylrätten. EU blir alldeles för lätt en slagpåse för allsköns beskyllningar som leder bort uppmärksamheten från de verkliga problemen. När politiker duckar för att hitta lösningar på de komplexa problem vi står inför, och istället tar den enkla vägen, så leker man med en gnista som snabbt kan tända en skogsbrand"

Så länge EU INTE visar några röda kort ja inte ens gula så framstår EU-bygget som väldigt löst. Då hjälper det inte att köpa utsläppsrätter eller bygga koalitioner där Sverige går åt ett håll och resten av EU åt något annat håll eller inte alls.

Sverige har visat "vägen" när det gäller flyktingpolitiken och vad säger att EU ska lyssna bättre på ett besserwisserland?

Särskilt allvarligt är det för Miljöpartiet som ser upp till regimer mer än sina gröna partikamrater. De är nämligen inte så många i regeringar i Europa och i EP-parlamentet är det förvånansvärt få gröna för att ge styrka. Frågan är hur länge Miljöpartiet kommer att vara kvar som regeringsparti när det uppenbart tvingas att kompromissa=söka dialog sin själ i fråga efter fråga med ideologiska motståndare?

Inga kommentarer: