< div id=”header ”>< / div>

lördag 5 december 2015

Krisen i Miljöpartiet i Varberg är politisk - partiet har sålt sin själ!


Från slaskjournalistik som pågick i en veckas tid i slutet på november till en seriöst skriven blogg inifrån men inte av mig ang. "min kris" i Miljöpartiet i Varberg.

"Konflikten om dålig kommunikation , obefintliga eller ofullständiga protokoll och transparent information om vad man förhandlade om skapade en spricka i partiet som jag förstod."

Miljöpartiet i Varberg hade en fungerande politisk grupp bestående av dem som befann sig på listan fram till valdagen. Därefter upphörde politiska gruppen tvärt.

Efter valet stod det ganska klart att Alliansens röster 27 om de dockades ihop med Miljöpartiets 4 betydde ABSOLUT MAJORITET.

Vid ett måndagsmöte hade Lotta alliansens ledare ringt och ville träffa miljöpartiet och två stycken sprang iväg för checka av vad Lotta ville. Jag gick tio i sju från mötet och hörde efteråt att herrarna kom tillbaka att Lotta ville förhandla. Mötet gav det två herrarna förtroende för detta utan närmare diskussion.

Jag var en av tre valberedare och vi i valberedningen inväntade länge besked om vilka poster som kunde bli aktuella. Vi fick vänta länge upp till en månad innan vi kunde valbereda.

Vad hände med den politiska delen? Jag uppfattade att efter en månads förhandling hade Alliansen plus MP gått i hamn och i stort sett hade MP köpt hela alliansens program och möjligen fått igenom att rädda 35% målet ekologiska inköp av livsmedel.

Detta var inte gratis servicenämnden som har koll på detta blev en suppleantplats därmed ÄGDE alliansen själva alla platser för att kontrollera denna nämnd.

Vad fick Miljöpartiet? MP fick insyn i alla nämnder och inte minst två ordförandeposter, en suppleantplats i både ks och ksau till de ordinarie.

Hur gick transparenser till när förhandlingarna pågick? Den var mycket starkt begränsad och det visade sig senare att ju närmare förhandlingsbordet någon satt med referenser desto FETARE platser och desto bättre politisk status.

Någon sa att första gemensamma budgeten är en jungfrubudget MP får ta det är NÄSTA budget vi under ett års kan påverka och göra mer avtryck på. Nu gäller det att bara hålla ställningarna.

Det visade sig att under hela året har hela Miljöpartiet i Varberg gjort en rejäl högersväng.Inte en enda avvikelse mer än en galen miljöpartist JAG i kultur och fritid som hade mage att reservera mig mot en friidrottshall för 147 miljoner.

I stort sett räddades Varbergs budget 2016 av regeringen som i slutet sockrade på med statsbidrag annars befarade jag att det låg besparingar, utförsäljningar och ev skattehöjning på lut..

Dock kan jag inte bara anklaga MP att gått kraftigt åt höger. Alliansen har (S) att tänka på att hålla dem kort och många av deras krav tillgodosågs redan i budgetberedningen. Deras eget budgetförslag som tillkom i kommunstyrelsen var såpass populistiskt att inte ens Vänsterpartiet tog det på allvar utan de lade en egen budgetvariant.

SD som ALDRIG haft ett budgetförslag överraskade och det visade sig sedan i kommunfullmäktige att alla partierna ägnade mest tid att hacka sönder och samman SD som fick överdrivet stort fokus.

Stefan Edlund (MP) som hade 10 minuters talartid ägnade i stort sett hela sitt inlägg att göra hackemat av SD men VAD stod själva MP för i budgeten?

Jag hade hållits helt utanför Miljöpartiets budgetarbete inga möten om budgeten ingen info via mail. Satt på läktaren och inväntade besked från talarstolen.

Miljöpartiet visade sig tydligt vara med besked ett lojalt ja-sägarparti till alliansen som fångat in MP.MP hade aldrig visat sin ingång när man gick in i förhandling i budgetberedningen och ut kom en gemensam alliansbudget.

Jag kan bara berömma inte minst centern och moderaterna som helt lyckats neutralisera Miljöpartiet i Varberg. Det sitter ett antal personer och för moderatpolitik men var finns Miljöpartiets själ och engagemang? Den finns inte.

Inga kommentarer: