< div id=”header ”>< / div>

tisdag 12 augusti 2014

Nej Gunvor G Ericson (MP) glöm inte fattigpensionärerna även om det inte är din målgrupp !

Jag läste bland annat i Metro idag om lågpensionärernas situation här lär många ligga i basinkomstgruppen men många har av olika skäl svårt att skaffa mer inkomster och ännu värre av andra skäl ha utgifter betingade av åldersskäl.

S har ju sitt vallöfte att sänka skatten för pensionärer men från MP:s ledamot i socialförsäkringsutskottet inga löften vare sig till sjukskrivna med låga nivåer eller pensionärer med låg pension.

Förmodar att en stor grupp har stor del i hyran i form av bostadsbidrag så det kan gå på ett ut. Men den pensionären som valt att leva i låg standard, enkelt kanske i ett betalt hem får ingen cred för det.

Om jag varit en låginkomstpensionär med lite skavanker är det inte den grupp MP siktar in sig på i valet. Inte heller de i fas3 samt de som lever helt eller delvis på försörjningsstöd eller andra som inte samlat pensionpoäng tillräckligt.

Med tanke på att det ska höjas löner för lärare och läggas pengar på höghastighetståg verkar partiet för länge sedan lämnat den bas som en gång startade partiet. Det kan finnas skäl att skilja sig från S i olika värderingsfrågor men de väljare som av olika skäl också har plånboken att tänka på lär MP surt få äta upp detta med tanke på upphaussade siffror i opinionen.

Inga kommentarer: