< div id=”header ”>< / div>

tisdag 26 augusti 2014

Jag, Birger och resten !

Det här med att bedriva valpropaganda på en blogg brukar inte gå hem. Det ska vara personligt upplevt och gärna en känga åt olika håll. När jag läser Politometern hur många som MP-bloggar så är det Pierre, Birger och resten.

Jo och nu lite vad som hänt och händer i byn.Idag har jag varit ute lite med valsedlar inför förtidsröstningen. Två kändisar dök upp i valbyn. Det var Hans Linde vänsterpartisten med ett uppbåd. Sedan Maria Larsson äldreministern som snackade länge länge.

Träffade en mp-kollega på stan vi bestämde oss för en gemensam insändare i ett ärende där man vill riva ett fint hus i samma kvarter miljöpartiet har sin lokal.

När vi stod och pratade kom en äldre bekant som talade om hur felbehandlad hon varit. Hon var nyss utkommen från sjukhuset och har varit inlagd 14 ggr.Ja det stämmer trots att miljöpartiet sitter i en femklöver i regionen har jag inte ett dugg förtroende för sjukhusvården i Varberg.

Jag träffar ofta folk från verkligheten umgås inte bara med politiker och blir färgad därifrån. Därför kan jag också slå åt olika håll och också hålla med. Tycker blockpolitiken är ett otyg. Vi är inte stöpta som folk tror efter deras mallar. Vi är bredare än så.

När jag läste i Lärarnas tidning att lärarna är den vanligaste yrkesgruppen bland politiker börjar man undra. Lärarna sägs också ha den snabbaste löneutvecklingen på arbetsmarknaden. V, MP, KD har lärare i topp på våra lokala listor. Det är häftigt och inne att vara lärare i politiken och det märks ju: Skolfrågan ligger högt på schemat i detta valet.

Inga kommentarer: