< div id=”header ”>< / div>

måndag 25 augusti 2014

Gustav Fridolin blev ordentligt grillad under #utfrågningen i SVT !

Utfrågningen i SVT ska ju tydliggöra var partierna står men ibland blev det diffusa svar när språkröret Gustav Fridolin fick chansen.

Jag ska nämna några områden:

Vänsterpartiet det saknas en tydlig rågång vad som egentligen skiljer. Fridolin kunde nämnt RUT-avdraget men nämnde "småföretagandet".

Friskolorna där någon variant att pengar som skattebetalarna sätter in ska återinvesteras´och när de kommer från annat håll ska vara mer fritt. En tolkning av ett kongressbeslut om "syfte" som inte är helt solklart om det innebär att friskolor försvinner och isf i samarbete med S och V vad som får bli kvar.

Bensinskattehöjning på 70 öre som är tänkt att användas till kollektivtrafik och spårutbyggnad. Alla har inte råd med hybrider och elbilar och cykeln ska vi naturligtvis också använda.Men det finns dessutom omtvistade "trängselskatter" som kanske går till Förbifarten eller Västlänken som är konkreta projekt men inte gillas av alla. Varje trafikslag ska bära sina kostnader.

Lärarlönerna en konstruktion som gjordes väldigt diffus i utfrågningen om inte staten går in och stör avtalsförhandlingar mer än underlättar.

Kärnkraften där det sägs i kongressbeslut att en eller två reaktorer kan tas ur drift under mandatperioden blir en förhandlingsfråga där inga ultimativa krav sätts.

Summa summarium togs mycket av glorian bort mer än att Miljöpartiet kommer att verka för en ny regering men det är väl bara Stefan Löfven som vet hur den är tänkt att se ut inga andra.

För Miljöpartiet gäller det att hålla fanan högt för det kommer inte att gå att använda sig av EU-valets siffror att segla in i regeringen. Det lär bli hårda förhandlingar där ingenting känns självklart längre.

Inga kommentarer: