< div id=”header ”>< / div>

onsdag 9 juli 2014

Ändring från småindustri till skoländamål för Kunskapsskolan kräver förändrad detaljplan!

Jag har främst för avsikt att blogga om lokala förhållanden fram igenom. Dock är det så att det som händer i riksmedia påverkar även lokalt.Att bryta igenom detta är ganska svårt. Något som är en brännbar lokal fråga i Varberg är att kv. Björnen är politiskt sprängstoff då en friskola vill etablera sig.

Det är tänkt att Kunskapsskolan som är av intresse att etablera sig i Varberg och då behövs inte minst ändamålsenliga lokaler. Nu är kv. Björnen ute för samråd fram till den 15 september och detaljplanen ska ändras från lokalisering för småindustri till skola, samlingslokaler, kontor och idrottsändamål.

Det kontroversiella är att S driver en intensiv kampanj att inte göra detta möjligt men har inte kunnat förhindra detta samråd som nu är ute. Vad som kommer in för synpunkter kommer att bli intressant om det går att förhala, stoppa eller på något sätt få fram villkor som gör det svårt att ändra detaljplanen.

Samrådsmöte är utsatt den 14 augusti då intresserade och sakägare kan ställa frågor och lämna synpunkter på förslag till ändrad detaljplan.

Detaljplan för Björnen 7, Varbergs kommun
upprättad den 18 juni 2014, finns utsänd för samråd till och med den 15 september 2014.

Planområdet ligger beläget ca 900 meter norr om Varbergs stadskärna och utgörs av fastigheten Björnen 7 som avgränsas av Bergsgatan i söder, Tingsgatan i norr, Boråsgatan i öster och en industrifastighet i väster. Detaljplanens syfte är att ändra markanvändningen inom fastigheten från småindustri till skol- och centrumändamål. Användningen inom fastigheten begränsas till att endast tillåta skola, samlingslokaler, kontor och idrottsändamål.
Behovsbedömning har gjorts. Någon miljöbedömning krävs inte.

Förslaget finns tillgängligt på Stadsbyggnadskontoret, Östra Långgatan 27, Varberg. Stadsbiblioteket, Kulturhuset Komedianten – Engelbrektsgatan 7, Varberg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det som är ännu mer tvivelaktigt är att vi som grannar till fastigheten inte har blivit meddelade om denna ändring av detaljplan! Och att hänvisa till HN är uselt, vi betalar inte över 2000:- om året för den s..t-tidningen. Och då bor vi endast 50 meter ifrån Björnen 7... Varför vågar man inte vara rakryggade i denna fråga? Vad finns det mer för lik i garderoben? Bla hittades det PCB i marken bara några hundra meter bort.
Älgen 17