< div id=”header ”>< / div>

söndag 23 februari 2014

Kollektivtrafiken kostar och måste kosta - transportbehoven måste minska!

Slussen
Ökningen av priset på resor med kollektivtrafik har ökat fyra ggr snabbare än konsumentprisindex enligt SVT. Ja det finns naturligtvis regionala skillnader.  Jo det heter att varje trafikslag ska bära sina egna kostnader och allihop vet vi att transporter ökar hela tiden.

Bär då alla transporter sina kostnader? Av inrikes transporter står vägtrafiken för ca 94 % av utsläppen. Fortsatt satsning på miljövänligare drivmedel och att satsa på eldriven trafik typ spår- och järnväg krävs.
Alla transporter kommer att bli dyrare och klimat- och miljövänliga alternativ måste premieras samt de som släpper ut bli dyrare och helst fasas ut.

Idag har vi dessutom ett oljeberoende som måste minskas i den takt våra närliggande nordiska länder inte längre levererar som förr.Läs Cornucopias blogg om en motion om Peak Oil som Per Bolund lagt. Som kuriosa en annan blogg om Danmarks oljeexport som upphör. Medvetenheten är ganska låg att vi just nu befinner oss i en ganska stor omställning och att allt inte är låt gå och tuta och kör. Vi måste skapa större utrymme för ett "närsamhälle" som motvikt till globaliseringen.

Inga kommentarer: