< div id=”header ”>< / div>

torsdag 30 januari 2014

Tilllväxt till varje pris gör människan till robotar!

Tänkte så här blogga om hur vi kommunicerar idag. Förr var det personliga möten och telefonsamtal som gällde. Någon gång skrev man personliga brev upptill. Idag är det via nätet, mobilsurf samt sporadiska samlande möten men det där personliga samtalet kanske uteblir.

Oftast har man en uppfattning som utåt sett stämplar någon.När man kommer in på skinnet finns andra egenskaper. När har människor TID att upptäcka och varför kan folk inte uppträda normalt om de är utanför "ringen"? Ja det finns de som tror att politik är avgränsade till ett visst utrymme där BESLUTEN fattas eller där DISKUSSIONEN hålls.

Nej politik är att skapa opinion, lyssna av, ta reda på, förankra, vrida å vända, hitta argument, förstå olika utgångspunkter, stå fast vid, fördjupa,låta andra ta del av och kanske få igenom lite bara det pekar i rätt färdriktning.

Dock behöver det inte bli bra personliga bekantskaper för det. Den som är riktig vän gör dig inte till politisk varelse. Den ska vara vän oberoende av politisk åsikt. Jag finner att många av mina vänner är inte ett skit politiskt intresserade. De är intresserade av vardagens bekymmer, smått som händer och politiker något långt i fjärran. Många av mina vänner har kanske också en bestämd åsikt men kanske inte som min.

Däremot finns det en avgörande skillnad. De skulle kunna tänka sig att rösta på MIG trots att de inte har den gröna ideologins förträfflighet inpräntade i pannan. De vill ha mer av rakryggade,ärliga och personliga politiker som vågar ifrågasätta det här samhället vad fan vi håller på med. Å nu reklamfilm...

Inga kommentarer: