< div id=”header ”>< / div>

fredag 4 oktober 2013

S behöver en partner...Demoskops siffror räcker inte för att slå alliansen!

Sverttigt att vara regeringsbildare om man utgår från Demoskop . Ser man till vad partisekreterarna säger så går alla framåt. S vinner på att folk blir besvikna, V på att de är näst bäst på att ta hand om sjuka, MP rider på att de är tredje största parti........KD kämpar på, C fokuserar på beslut från stämman, FP försöker stå ut, M knyter nävarna....och SD gillar läget.

Carin Jämtin, Socialdemokraterna
"Det här visar på en positiv trend för oss. Men det är långt kvar till ett valresultat som vi kan vara nöjda med och det är långt kvar till nästa val. Bortsett från vår positiva trend ser jag att folk är besvikna på regeringen."

Aron Etzler, Vänsterpartiet
"Mätningen bekräftar en nivå vi haft sedan i april-maj. Vi kunde se i går i DN att väljarna placerar oss som tredje parti i många viktiga politiska områden - näst bäst vad gäller sjukvård. Vi har trogna väljare och stor potential, enligt Sifo. Tillsammans är det goda tecken som tyder på att vi kommer öka ytterligare."

Anders Wallner, Miljöpartiet
"Vi tror att det är väldigt viktigt som är det tredje största i Sverige. Det är förstås bra att vi försvarar den positionen. Vi hoppas kunna försvara den hela vägen både i EU-valet och riksdagsvalet nästa år. 10,1 procent är en väldigt bra nivå att gå in med i ett valår."

Acko Ankarberg Johansson, Kristdemokraterna
"Den här mätningen skiljer ut sig från de tidigare mätningarna i veckan där vi legat högre. Men vi tar väljarna på allvar och det är viktigt för KD och alliansen att förbättra läget. Vi arbetar intensivt med politikutveckling och kommer att vara synliga framöver."

Michael Arthursson, Centerpartiet
"Det här är nivåer vi måste upp ifrån. Det vi får fokusera nu på är att de många beslut vi tog på stämman, framför allt hur vi ska skapa bättre villkor för företagen och en fortsatt grön omställning av Sverige."

Nina Larsson, Folkpartiet
"Nu är det två mätningar som har gått ned samtidigt som det förra veckan var något upp. För oss är det bara att hålla ut och för- söka lyfta vår politik i ökad utsträckning. Det har varit en period där regeringen har gått ut mycket samlat, vilket kan ha gynnat statsministern och de stora partierna."

Kent Persson, Moderaterna
"Undersökningen visar det vi sett och alliansen behöver därför knyta näven för att visa att vi har både energi och idéerna för att vinna ett tredje raka val tillsammans. Med gemensamma skattehöjningar från S och MP skulle svenska jobb och framtida tillväxt ta väldigt mycket stryk. Det är helt fel väg att gå."

Björn Söder, Sverigedemokraterna
"Vi har gott utgångsläge inför valåret. Sverigedemokraterna har alltid gjort starka valrörelser så vi har all anledning att se fram emot 2014."

Inga kommentarer: