< div id=”header ”>< / div>

fredag 23 augusti 2013

Dataskydds-och integritetsfrågor kräver både nisch och breddning i politiken!

En av Miljöpartiets främsta taleskvinnor är den INKRYSSADE Maria Ferm i bl.a,integritetsfrågor. Sedan frågar jag mig hur mycket mer än just HON i MP arbetar frekvent med dessa frågor? Carls Schlyter är också duktig på dessa frågor också men hans nisch är väl först och främst miljöbiten?

Jo nog behövs det parlamentariker på alla nivåer som är nischade. Anna Troberg Piratpartiets nationella ledare påpekar att integriteten är PP:s generalfråga och MP visserligen är duktiga men liksom med Vänsterpartiet är det andrahandsfrågor i deras politik i riksdagen. PP är ju inte representerat där.

Det finns en poäng i Henrik Alexanderssons blogg att PP i EU-parlamentet betydligt tydligare än andra partier arbetar med dataskydds-och integritetsfrågor. Där kan ju MP nischa sig i fiskeri och miljöfrågor.
I riksdagen finns ju inte PP och då framstår både Miljöpartiet och Vänsterpartiet som dessutom slipper ta regeringsansvar som partier som i ord är bäst att främja PP:s frågor.

Går vi till alliansen finns säkert spjutspetsar även där men allting måste syvende och sist underordnas en gemensam allianspolitik och S är ett maktparti som vill ta över regeringsansvaret. Frågan är hur mycket både MP och V är beredda att trycka på S för att få igenom PP:s hjärtefrågor? Detsamma kan för övrigt även nämnas Feministisk Initiativs hjärtefrågor att låta kvinnorna komma fram för att främja jämställdheten?

Jag tror att debatten just nu blir ganska förvirrande då olika beslut tas på olika plan och vi är inne i en process där partierna taggar sig inför supervalåret 2014 och väljarna ännu inte känns aktiverade.De olika politiska alternativen måste vara det och i dagsläget framstår både S och allianspartierna de enda som regerat Sverige något som tillhör det förra århundradets industrisamhälle mer än framtiden.

Inga kommentarer: