< div id=”header ”>< / div>

måndag 8 juli 2013

Summering Almedalsveckan! Nej var där på distans det blir billigare!

Intrycket av Stefan Löfven avslutande tal och ja egentligen hela Almedalsveckan är att hösten kommer att handla om jobb och skola, Kampen mellan MP och FP om skolan kan sluta med att S tar iniativet..Jobbfrågan leder man övertygande men skolan är öppen för debatt.

Den borgerliga alliansen vill helst att det fokuseras på regeringsfrågan. Inget i Löfvens tal sa vem med vem eller vilka socialdemokraterna ska få igenom sin politik med. Möjligtvis är första testet i höst då en budget ska snickras ihop och allt talar för att oppositionen delar upp sina budgetar i fyra delar medan alliansen kör en gemensam.

Om man kan tala om att i Almedalen visar partierna upp sina viljeinriktningar vad fokus ska läggas och i höst konkretiseras detta utifrån underlag och direkta åtgärder. Om jag ska betygsätta partierna under Almedalsveckan så blir det så här:

1) Göran Hägglund har insett att barn finns på dagis och förskolor oftare än att de tas om hand genom vårdnadsbidrag. Bra han får godkänt! 2.) Jimmie Åkesson har upptäckt att det finns kvinnor som behöver uppmärksammas i offentliga sektorn. Godkänt för detta men dras ner till minus vem som ska betala det. 3) Gustav Fridolin har upptäckt att det finns lärare men också att företagare också ska vara företagare. Men vad tog miljön och kärnkraften vägen. Underkänt! 4) Jonas Sjöstedt. Bäst han visste vad han ville; göra S rödare och MP grön av avund.

5) Jan Björklund har upptäckt att Visby varit en knutpunkt för att knyta samman olika intressen kring Östersjön genom handel och sjöfart. Godkänt historieämnet blir härmed aktualiserat istället för försvarsfrågan hur vi motar ryssen 6) AnnieLööf tog upp en skärpning av kemikalielagstiftningen annars var det samma soppa som innan i talet. Minus för Schlyter och andra i EU-parlamentet har redan ja t.o.m. Lena Ek när hon satt där har uppmärksammat detta.

De som inte betygsätts är Fredrik Reinfeldt (var han där?) och Stefan Löfven. Den sistnämnde skulle få så bra betyg att jag betraktas som jävig då jag har nästan samma bakgrund som Löfven undantag jag tog aldrig chansen att göra karriär i S utan tog ett sidospår och hamnade i MP vilket jag kanske ångrar idag. Det var nog i S jag skulle göra karriär om jag ville bli något fint och slippa att arbeta.Inga kommentarer: