< div id=”header ”>< / div>

tisdag 30 juli 2013

Framtidens sjukvård kräver innovativa nya sätt att tänka!

Koloss på lerfötter
Funderar på om ICA Maxi eller liknande blir som posten och även tar över vårdcentralens uppgifter. Ja där man kan ta blodtryck, ta ett EKG, lämna in blodprover för analys....redan har delar av apotekets sortiment blivit avreglerat och vårdcentralerna är på väg dit också....ja en webbkamera på distans....tala med läkare...zooma in i någon hytt på stormarknaden....15 minuter var effektiv som fan.

När jag ifrågasatte för ett år sedan varför jag inte fick träffa läkare tittade en psykolog oförstående på mig som hade sökt för paniksyndrom. Varför då? Nu träffar du ju mig under tre månaders tid två grr i veckan under en timme. Jaha så min yrsel, mina symptom kan inte vara följden av högt blodtryck som min övervikt och min yrsel som upptäckts ett år senare och inte av paniksyndrom? Är det KBT som ska få ner mitt höga blodtryck?.Att sitta och gagga en massa skit vartefter mitt blodtryck egentligen påverkar mig indirekt inte mitt psyke eller min urusla livsstil?

Vårdcentraler börjar bli sig själva nog med turistmottagning på min ort för brännskador, stick, sommaråkommor och för omplåstring. Påminner lite om semesterorterna att det ingår läkare i försäkringen. Jaha när jag blandas med turister och en läkare som säger vad hon brukar göra och vad som är rutin har jag förstått att de EGENTLIGEN skiter fullständigt i patienterna. Det gäller att håva in lover från vårdsystemet.Ja semesteråkommor skötte min farmor förr med att ha en apotekslåda: Algesal, Purex, Magnecyl, Desivon, Salubrin.....hon blev 96 år....hon var sin egen medicinkvinna.

Ju mer jag tänker på det här ju mer ruttet inser jag hur sjukvården fungerar idag. Vissa saker får en sjuksköterska göra, vissa saker tillerkänns guden läkaren och vissa tar psykologen hand om. Men va fan låt ICA Maxi sköta det som patienten vill likaväl som du kan beställa snus och brännvin på nätet.

Vissa saker kan göras via nätet. Du tar ditt blodsocker och skickar resultatet via nån slag patientjournal on line. Vissa saker ska göras av någon legitimerad, vissa saker av en specialist. Men vi har kommit dithän i dagens sjukvård att vi med teknikens hjälp och våra allsamlingspooler "stormarknaden" får ombesörja det mesta där. Why not?

Resurserna är begränsade, ytor måste nyttjas optimalt och när vi ändå ska iväg till stormarknaden: ta ett blodtryck, kolla ditt EKG medan du sitter och pratar med läkare via webbkamera och lägg in i din patientjournal på nätet. Sjukvården blir ändå aldrig som förr. Den blir bättre och inte minst.....billigare. Mycket billigare och de sköterskor som behövs kan få sina 24.000 som utexaminerade för andra gör deras arbete eller du själv inklusive byråkratin i det hela som kostar idag att upprätthålla ett ruttet vårdsystem som bara kostar pengar och kräver allt mer av dina resurser..

Inga kommentarer: