< div id=”header ”>< / div>

fredag 14 juni 2013

Varför ska man jobba?

Varför ska man jobba? Varför får man inte göra det man vill? Vem har att göra med det jag gör? Sysselsätter jag inte en massa i onödan ändå? Varför är det så viktigt att fylla ett viss statistiskt underlag för att "regelverket" ser ut på visst sätt? Varför ska folk gå omkring och må dåligt för att de INTE har ett statusjobb? Varför ska man tvingas in i en "gemenskap" som man inte bett om? Varför helt enkelt inte ge ALLA en medborgarlön/basinkomst utan krav som tillgodoser behoven att få LEVA och vara MÄNNISKA.?

4 kommentarer:

TOMMY RYDFELDT sa...

Låter väldigt bra. Men bara en fundering. Om 7 miljoner svenskar tycker att man inte vill jobba. Vem betalar medborgarlönen?

Eller bygger tanken på att det är tillräckligt många som frivilligt vill jobba så det finns pengar till de som inte vill?

Medborgarlönen lör ju knappast vara högre än dagens bistånd. Så var är skillnaden ekonomiskt?

Pierre Ringborg sa...

Nu tycker inte 7 miljoner detta! Inte ens partierna i riksdagen. Men det finns de som tycker så och socialbidrag kan väl inte delas ut utan genomgående personlig granskning och personliga besök samt med restriktioner vad man har i tillgångar med mera?

Frågan är varför vissa bitar ska handläggas av kommunerna medan annat av FK. Slå samman alltihop till en enhet till att börja med.

TOMMY RYDFELDT sa...

Det sista håller jag ked om. Bistånd, A- kassa och sjukpenning borde handläggas av samma myndighet.

Thove sa...

Jag tror inte att arbetslösheten kulle stiga. Samtidigt som vissa ny-arbetslösa kanske skulle slå sig ner i soffan lite längre så skulle vissa arbetare anse att de kan jobba lite mindre, och på så vis öppna upp för lite nyanställning. Det är en svår fråga utan säkra svar. Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3312/tror-du-att-medborgarlon-skulle-vara-en-bra-atgard