< div id=”header ”>< / div>

lördag 15 juni 2013

Varbergstunneln har fått klartecken av Trafikverket!

Att Trafikverket nu äntligen lägger in byggandet av en järnvägstunnel i sin nationella plan under Varberg är nästan för bra för att vara sant. Det känns som ljuset i tunnel under Hallandsåsen gör att det nu börjar lossna för den felande länken här på Västkustbanan. Nej det blir inga komplicerade trängselavgifter som ska komplettera utan det tas från skattsedeln direkt och såväl regionen (Halland) som kommunen Varberg samverkar för att få det hela att komma till skott så smidigt det bara går.

Ett enda parti SPI (pensionärspartiet) har sedan de ersatte MP 1998 som vågmästare envetet försökt att bromsa detta med en tågtunnel i centralt läge under Varberg. Alla andra partier har stått emot trots att frågan var uppe ett flertal gånger i kommunfullmäktige.

Tunnelfrågan överlever inte ett val till. Den är söndertjatad, genomanalyserad, genomdiskuterad och varför ska en kommun blockera en jätteinvestering för närmare 3 miljarder där staten står för merparten? Det finns en motorväg som tack vare billobbyn fick gå före fast det egentligen borde varit tvärtom med tanke på klimatfrågan. Men nu är så gott om samtliga partier utom SPI överens om tagen och förhoppningsvis kan SPI försvinna ur varbergspolitiken i nästa val då deras paradfråga saknar politisk aktualitet att stoppa tunnelbygget.

Inga kommentarer: