< div id=”header ”>< / div>

måndag 10 juni 2013

Grön gubbe får det svårt i nästa val!

SVT har nu en pejl där man kolla partisympatier efter kön och ålder. Jag konstaterar om jag inte är ett namn redan nu med höjdaruppdrag dvs ordinarie plats i en parlamentarisk församling eller med nämndplats så är trenden ganska negativ för fortsättningen för mig (kön och ålder) om man är miljöpartist.

Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska hoppa av som medlem i partiet då jag inte känner någon uppbackning och diverse bortförklaringar från diverse personer varför gröna gubbar med erfarenhet inte tycks ha någon framtid i miljöpartiet. Har inte fått någon godtagbar förklaring och finner att MP helst vill sätta munkavle på mig och vill tysta ner mig.

Det sägs att vare sig köns- eller åldersdiskriminering inte lär förekomma i MP det talas om att "främja kvinnor i politiken" och att "främja yngre förmågor" istället. Jag ser en ganska tydlig trend att även om det finns en kvoteringsönskan bland medlemmarna så kommer väljarna genom kryss att avgöra.

Helt enkelt brukar männen slå ut varandra i kampen om främre platser på listor och kvinnor är mer svårflirtade. Ju yngre och vackrare kvinna som placeras på en lista utan någon att konkurrera med desto större chans till många kryss. För männen kan det ofta vara så att de spelar ut varandra och inom MP oftast den topplacerade mannen som får kryssen och ingen "underdog".

Har ändå kommit fram till att som medlem och fortfarande invald för MP kan det ha sin fördelar då det är där jag har mitt fokus i nuläget. Det finns säkert de som helst skulle vilja att jag hoppade av i MP men det nöjet får de vänta på om de inte utesluter mig för "spekulativt tänkande". I Kf-gruppen har jag inte haft större schismer snarare tvärtom smält in i sällskapet. Dock finns ju ett tryck uppifrån, vad andra positionerade miljöpartister tycker "om mitt bloggande" att jag snart lär höra av det.

Inga kommentarer: