< div id=”header ”>< / div>

fredag 31 maj 2013

MP:s kongress ett kollektivt uppvisande av anonyma lokalombud som röstade med fötterna!

Streamade och mediatränade MP- språkrör  som krattar magen för Stefan Löfvén men får stryk  av en bångstyrig MP-kongress hur uppfattas det? Dessutom med en upp-poppande fråga om medborgarlön som tidigare helt avfärdats i både medlemsomröstningar om socialförsäkringar och i partiprogramsprocessen.

Ombudet bryr sig inte längre
Eftersom kongressen anses vara så viktig är det ingen som är mån att kvalitéts-säkra kongresser. Ja när Maria Wetterstrand anser ju att det är i lokalavdelningen kongressen förbereds, ombuden ska taggas upp till stordåd och där eldas att sen med andra ombud i påverkanstorg och på plats ska komma fram till rätt beslut.

Men stopp där. Kongressen beslutar med hjälp av mentometerknappar, men vem röstade för vad? Vad gjorde vårt ombud och hur röstades det? Ja var är statistiken som bäras hem till lokalavdelningen om vårt ombud är en streamad variant, en oppositionell radikal kraft eller en vindflöjel som använder knapptryckandet som väljaren använder en trisslott?

Ja nu är det inte för att hänga ombudet på väggen utan för att se hur angränsade omgivningen ser ut. Andra ombud har också order att framföra sina order och då sägs inte hur splittrat det kanske var lokalt i vissa frågor och kanske bara ett ombud får åka med speciella åsikter själv i någon fråga. Kanske inte alls representativ för majoriteten i en lokalavdelning bara representerat av sin egen?

Hotad natur
Jag vill härmed ta upp att alla "one night stand"-ombud i första hand åker på en kongress för att ha kul, samla kraft och ge partiet en själ. Inte för att vare sig jävlas eller att för att ha en viss agenda möjligtvis i nån enstaka fråga. Men det samlade intryck tolkat av framför allt media är vänstersvängen av MP, att språkrören körts över och att partistyrelsen fick på tafsen.

Ja det är inte lätt att vara kongressombud har varit det själv ett antal gånger. Men var fanns den lokala bevakningen? Nej det framgick inte i vår lokalpress ens vilka ombud från Halland som åkte på kongressen, vad de hade för hjärtefrågor och hur de tolkat kongressen. Inte ens på vår hemsida. Det samlade intrycket får media tolka, språkrören förklara bort och partistyrelsen komma underfund med hur "nyckfullt" ska tolkas i fortsättningen. Riksdagsgruppen kan gå på som förut skaka av sig men är ordentligt ifrågasatt som något slags "tredje alternativ".Snarare kommer kampen att som vänsteralternativ tas upp i konkurrens med Jonas Sjöstedts V än som ett mitten-vänsteralternativ som ska ta röster från både vänster och höger.

Inga kommentarer: