< div id=”header ”>< / div>

söndag 26 maj 2013

MP säger nej till medborgarlön/basinkomst och positionerar sig som än mer ett vänsterparti!

Om nu de som skrev denna artikeln (Carl Schlyter, Annika Lillemets och Valter Mutt )om medborgarlön nådde vissa framgångar på andra områden så sa MP-kongressen med knapp majoritet nej till visionen.

Ett visionslöst parti som inte ser möjligheterna att ens utreda medborgarlön/basinkomst tycker jag blivit som alla andra partier. Egentligen inte: Just nu med tanke på olika beslut som MP har tagit är partiet placerat någonstans till vänster om S och LO. Inget fel i det att slå in en kil mellan V och S med någon slags arbetslinje ingen förstår sig på

Vad gäller stöd för dem som saknar inkomst så borde MP ta en genomsyn i Varberg där burksamlare och tiggare utanför min mataffär är ganska synliga och frekventa här. De gör något för att ge sig själva ett uppehälle de visar ARBETSFÖRMÅGA.

De som får stöd och det är inte bara försörjningsstöd får ju inte det utan motprestation. Men de får inte lämna kommunen hur som helst. Det är inom kommunens gränser stödet garanteras, inte hjälpa faster Svea i en annan kommun om man har lust även om hon betalar uppehället och bjuder på kaffet.

Hur nu miljöpartiet hanterar besluten på kongressen framöver och efterdebatten som alltid kommer blir en senare fråga. Jag har ett ersättaruppdrag i kommunfullmäktige att sköta och medlemsskapet kvarstår ett tag men har ingen lust att hjälpa miljöpartiet till ett tredje framgångsrikt segerval. Det känns inte riktigt som mitt parti längre.

I och med positionen till vänster har MP omöjlliggjort ett grundskydd uppgörelser med alliansen eller något som går emot fackliga intressen. Man måste hela tiden fråga V om lov eller S. S har dessutom vetorätten och kan också göra upp med alliansen om de vill med sin parlamentariska styrkeposition. Men MP har blivit som ett parti som alla andra men ändå inte. Ett vänsterparti.

1 kommentar:

S Bonsirven sa...

Utmärkt skrivet Ringborg. Mp är precis,som Du säger ett parti som alla andra.Geisten från 80-talet är fullständigt borta. Den gröna färgen bleknar mer o mer.SB