< div id=”header ”>< / div>

söndag 12 maj 2013

Jorden på väg mot katastrof dags för gubbe röd att slå om till grönt!

Jorden på väg mot katatastrof och Sverige ska ta täten Tycker Gustav Fridolin i Expressen. Ja det är mycket som Sverige ska ta täten över men hur då? Vi är ett exportberoende land som importerar från länder med lägre kostnader på grund av lägre lönenivåer, lägre krav på sin standard och med möjlighet till volymer för att få ner kostnader i s.k. massproduktion.

Det kan också handla om högkvalitativ teknologi typ Silicon Valley där gräddan av gräddan inom IT-utvecklingen finns. Var ska SVERIGE ta täten i då? Bredband eller digitala lärarlyft som centern föreslår? Ja effektivisering, digitalisering och större krav på omställning från det sämre till något bättre kräver kunskap, kompetens och också engagemang. Det måste följas åt av folklig insikt och medvetande.

Eller är det att ta täten i att snabbutbilda fas 3-arbetare med försörjningsstöd att börja bygga skyddsvallar för lågkvalificerade ersättningar och vissa snabbinsatser som är tanken? De ska kanske göra "det som annars inte blir gjort och ska ju inte konkurrera på den gängse arbetsmarknaden".

Nu är det inte bara vad gäller klimatutsläpp som ökar dramatiskt. Det mesta härrör från när vi satte igång vår industrirevolution med ökade möjligheter till välfärd och tillväxt som allting satte igång. Det finns mycket som tar stryk inte minst våra regnskogar och den biologiska mångfalden inte minst. Vad ska vi ta täten i just SVERIGE att minska våra utsläpp? Är det inte att minska vår import av sådant som bidrar till skövling av regnskogarna.

Att köra med floskler är Gustav Fridolin ganska bra på. MP är ju redan Sverigeledande i miljö- och klimatfrågan och nu hänger det på gubbe röd han tänkt regera ihop med att fatta det och kanske få med gubbe gul (Björklund) i en trafikljuskoalition för bred samling? För alliansen har ju MP sagt är slut som projekt så vid Crossroads får vi hitta nya vägar som inte prövats men det är inte val förrän 2014 så då fortsätter vi trampa på som vanligt innan dess tycks ingen bry sig.

Inga kommentarer: