< div id=”header ”>< / div>

måndag 27 maj 2013

Åsa Romson starkt pressad i Agenda efter MP-kongressens kullkastningar!

Inget snack om saken miljöpartiets kongress vill ha någon form av generell sänkning av normalarbetstiden och säkert friår och alla ökningar av ledigheter som föreslås i övrigt också. Det blir lite motsägande när det sen ska satsas pengar av skattemedel för att skapa jobb. Det innebär att först måste det tjänas pengar att leva på, betala skatt på dem och sen ösas ut i jobbsatsningar lite strött hit och dit.

Pressat språkrör Åsa Romson
Jag vet inte hur motiverade människor är med höjda skatter men en del av jobbskatteavdragen har otvivelaktigt gått till konsumtion, prylanskaffning och resande. Att tro att alla fungerar som miljöpartister är naivt, andra tar säkert ett järn extra om de får korta sin arbetstid, andra undrar varför de ska gå hem när de pendlat lång väg lika bra att ta ut det sedan  i sammanhängande ledigheter.

Jag struntar i vilket: Målet är naturligtvis att matcha upp mot S och V de röda partierna med starka fack bakom sig. Möjligtvis har MP lite styrka i lärarleden och bland statsanställda men visat sig ganska svagt att matcha upp vad gäller "arbetslinjen". Ja M är ju tillsammans med S huvudaktörerna, sen kommer V. Vad gäller förankring i LO (som har flest lågavlönade) matchas de upp att ha en ovanligt stor del som röstar på SD också.


Frågan om inte MP trasslat till det för både partistyrelsen och språkrören med sina tryckande på mentometerknappar.Visserligen väldigt kul men Mats Knutsons i Rapport sågning som politikerreporter fick ju Per Gahrton att nästan kasta ut tv:n. Oj ska "public service" fjäska för MP är det tänkt när både C och S fått utstå en medial granskning som heter duga efter sina kongresser? Vilka krav finliraren börjat ställa!

Inga kommentarer: