< div id=”header ”>< / div>

tisdag 26 mars 2013

Det finns andra sätt än facebook att hålla sig ajour!

Tröttnar folk på facebook eller tröttnar folk på mig? Trender i USA visar att många tycker fb är jobbigt. Det finns andra kommunikationsalternativ eller sätt att få ut sina budskap. Frågan är vad man använder facebook till och hur ofta man behöver gå in.

För ett tiotal år sedan var grejen att göra en egen hemsida och fylla den. Jag som är uppväxt med DOS och HTML fick lära mig hur man kodade och vips omsatt till något synligt på en sajt. Sen fylla på med länkar och annat.

Tafatt började jag blogga långt senare och om folk tröttnat på fb så är bloggande mågot som kräver tid, inspiration och inlevelse. Sedan har vi läsvärdet att det är lättare att gå in på fb och tycka, länka och statusuppdatera än att göra en egen blogg som ska vara något att ha.

Lägger vi därtill twitter också som ökat markant med sina 140 tecken så finns det ett smörgåsbord att lägga ut texten på. Vad gäller twitter så följer jag dem som följer mig men söker ständigt vidare vad som finns i intressanta twittrare.

Senaste uppstickaren är Goggle+ som jag själv upplever som betydligt mer internationell och dynamisk än facebook med mycket roliga och intressanta bilder, mycket bildlänkar och inte speciellt något textforum. I så fall texten länkad till någon bild eller relaterat till en länk och blogg.

Vad gäller olika former av kommunikationsalternativ finns också Skype som jag inte använt så mycket. Många kan tycka att ständig bilduppkoppling kan verka påfrestande. Sedan får vi inte glömma att olika sociala medier går in i vart annat. Att har man det ena så kanske man har det andra men olika sätt att använda det som erbjuds med andra vänner och följare.

Sedan finns det faktiskt stenåldersmänniskor som håller sig till SMS och MAIL och det kan ju vara användbart också i vissa sammanhang då snigelpost kan verka trögt och drar papper och manuell postgång.För övrigt väldigt användbart om man gör beställningar på nätet eller vill prenumerera på nyhetsbrev.

Inga kommentarer: