< div id=”header ”>< / div>

måndag 14 januari 2013

Arbetslinjen kompletteras med obligatorisk samhällstjänst?

Arbetet som kollektiv lögn och ska helst undvikas och någon form av medborgarlön bör införas är en fråga som en professor i Finland Reima Soumi citeras utifrån i en ledarkrönika i finska Hufvudstadsbladet.

Värdet av ett arbete ser ganska olika ut VARFÖR det arbetas och vad man får ut av det samt till vilken nytta. Är det för att hålla igång konsumtionssamhället så kan jag meddela att jag får mängder av reklam varje vecka som jag bara kastar. Det produceras väl någonstans och min granne som säger nej tll reklam har inte fått reklamindustrin att upphöra med utskicken men det sysselsätter folk med lön som delar ut skiten och nån lägger väl ändå upp och trycker reklamen?

UTSATTA GRUPPER

I Arbetsförmedlingens senaste prognos är de så kallade utsatta grupperna på arbetsmarknaden
  • personer med högst förgymnasial utbildning
  • ungdomar, särskilt de med bristfällig utbildning
  • utrikes födda, främst födda utanför Europa
  • personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga
  • arbetslösa personer 55-64 år
Källa: Arbetsförmedlingen

Det finns mängder av saker man undrar inom sport- och nöjesindustrin som folk håller på med som producerar förströelse men inga direkta nödvändigheter som kallas jobb för människor kan leva och bli rika på det. Det finns snurra runt inom vården och barnomsorg där andra hjälper våra föräldrar och tar hand om våra barn för att vi själva befinner oss någon annanstans till betalning eller måste-ersättningar som ska upprätthållas.

Min farmor yngst av tio barn tog hand om sina föräldrar då hon var yngst i syskonskaran tills de dog. Hon blev aldrig något värdesatt utifrån samhällets normer då hon sedan blev gift med en man som var "försörjaren" och hon hade lägsta pension inga bostadsbidrag och levde ensam i samma kåk i 25 år sen farfar dog utan el och vattenklosett och med en vedspis. Väldigt trivsamt för jag var där på somrarna och andra ledigheter och farmor tog inte betalt för "barnpassningen". Bara naturen, skog och mark i Krogsered, Halland. Torpet var betalt och klart inga skulder!

ARBETSLÖSHETEN

Arbetsförmedlingens prognos för den totala arbetslösheten:
  • 381 000 personer eller 7,8 procent år 2012
  • 413 000 personer eller 8,4 procent år 2013
  • 419 000 personer eller 8,5 procent år 2014

Källa: Arbetsförmedlingen

Nu talas det om att vi får acceptera enklare jobb om vi tillhör någon av de känsliga kategorierna som man inte vet var de ska placeras. Just det placeras för något val lär det inte bli om såväl a-kassor, AF och soc får bestämma om du ska få någon ersättning utan att göra något. Arbetslinjen med tillväxt till varje pris kompletteras en annan linje där vi nedvärderas vi som inte passar in. Människovärdet går före penningvärdet men våra egna val försvinner? För allting blir ett måste, ett slavgöra, något som drar bort egentiden helt enkelt någon form av obligatorisk samhällstjänst!

Inga kommentarer: