< div id=”header ”>< / div>

torsdag 22 november 2012

nya.mp.se finner formen för större öppenhet och transparens!

MP moderniserar sig ordentligt på webben. nya.mp.se liksom MP på facebook och twitter samt nyhetströmmar via RSS-flöden blir ett allt viktigare instrument att ha transparens i politiken. Själv funderar jag på om loppet ändå inte är kört på vissa ställen där man inte visat intresse för nätkompetens och nu ska gå snabbkursen.

Jag har följt MP på olika håll regionalt och lokalt och ser milsvida skillnader i aktiviteter och intresse med kommunikation via nätet. Förmodar att de kommer att synas rejält nu var strömmarna går men tror MP måste satsa rejält på utbildade och duktiga IT-samordnare som är organiserade regionalt om partiet vill nå ett ännu bättre valresultat än vad som kan bli fallet.

Jag har väldigt bra nytta av att följa andra partier, politiker och vanligt folk. Antagligen betydligt bättre än de låsta politiker som har givna uppdrag och ett rörelseschema där det kan bli stressade situationer. Men dagens IT-teknik sitter i iphonen och androiden. Läsplattorna blir bättre och tekniken anpassas till dem.

Lille skoleleven som gammelmormor kan med lite snits idag följa med i MP på olika sätt som proffsjournalisten, den politiske motståndaren, superaktive som passive medlemmen.Ja till och med knäppgökar, smånassar, Obama, Hamas, Putin och vem som helst kan följa MP.

Jag kanske låter väldigt positiv. Jo på MÖTEN ska man trivas och stänga av datagrunkan om det inte finns fakta där som man behöver i samtalen. Men det är viktigt att vi är på samma nivå så inte vi datagurur tar över liksom de vältaliga på olika möten. Nu råkar jag vara en hål i huvudet pratare också. Det måste ändå finnas BALANS i verkliga möten kombinerat med aktivt IT-användande.

Inga kommentarer: