< div id=”header ”>< / div>

torsdag 18 oktober 2012

Triangulering ett måste för att tränga undan ideologier!

Har MP blivit liberala sedan de nu tagit iväg från tillväxtkritiken? Har inte trianguleringen blivit målet för de tre nyckelpartierna S, M och MP som var för sig filar på sina röda, blå och gröna ingångar? Hur ska MP komma ur dilemmat att väljarna till stor del uppfattar det som ett vänsterparti medan ledningen styr mot mitten?

"Trianguleringsstrategin handlar om att i centrala frågor - där den egna politiken är mindre uppskattad än motståndarens - närma sig motståndaren och inta en "tredje ståndpunkt" mellan den som motståndaren har och den man tidigare själv intagit. Triangulering är en modern variant på marginalväljarteoremet: partierna tenderar att utforma sin politik så att den framstår som attraktiv för den stora gruppen väljare som finns i det politiska kraftfältets mitt."

Om MP ska bli trovärdigt med uppgörelser med regeringen kan de inte samtidigt vara i opposition tillsammans med S, V (och SD?). Vice versa gäller också S. Göra upp med regeringen och samtidigt vara oppositionen. Är triangulering bra? Ja om man vill dölja ideologierna i politiken och "grön ideologi"är just nu att vara en blandning av alltihop och ömsa skinn till "socialliberal" för tillväxtkritiken finns inte i riksdagen längre.

Bloggreferenser: Nina Björk

Inga kommentarer: