< div id=”header ”>< / div>

torsdag 18 oktober 2012

Påläst kommunpolitiker pluggar inför uppgiften!

Jörgen Warborn (M) svarar på allmänhetens frågor
Jag har börjat läsa in mig på kommunens handlingar nu då jag ska uppträda i Varbergs kommunfullmäktige i november som tjänstgörande ledamot och måste vara påläst.Då gäller det att ha bevakning på omvärlden och inte bara läsa luntan med papper för att få en vidgad bild vad som gäller.

Dagens uppslag i lokalbladet HN handlar om att kommunen har för många timavikarier fast det borde vara fler med fast anställning. Men då blir det ju fler arbetslösa? Eller vad ska de göra som blir över? Dilemmat finns redan idag att de som har jobb har tryggheten medan de som står utanför lever i otryggheten och på löften.

Läser att Varbergs kommun vill öka turtätheten på bussar i centralorten där jag bor. Det betyder en merkostnad på 15 miljoner enligt förstågsigpåarna och samtidigt är det inte kommunen som bestämmer detta utan regiontrafiken. Finansieringsförslag presenteras mars 2013 och beslut tas i juni.

Den populäraste frågeställningen på senaste kommunfullmäktige hos allmänheten var annars att det ska etableras vindkraft i Torpa/Östra Derome vilket även jag ifrågasätter till en del. Annars har Varbergs hamn fått ta emot delar till vindkraftverk som ska vidare till Laholm. De importeras från Kina. Men produktionen sägs bli närproducerad bara det blåser.

Så var det om vinsterna i välfärden ska förbjudas eller inte. Det Big Party S brottas med frågan annars borde MP:s beslut att "det ska skrivas in i bolagsordningen att vinst inte ska vara syftet" vara en bra vägledning att uppfyller man kvalitét och de krav som ställs så borde det vara okey. Men ska bara vissa företag då få ta ut vinster medan resten har fullt upp med det andra?

Inga kommentarer: