< div id=”header ”>< / div>

tisdag 16 oktober 2012

Maktpartierna filar på väljarförtroende inför nästa val!

M är bäst på ekonomi, S är bäst på att skapa jobb och förhindra arbetslöshet, garanterar kvalitét inom vård, skola och omsorg och MP bäst i klimat och miljö. Ja så kan man sammanfatta hur partierna de tre största positionerar sig.

Förr hade MP ett kort i friåret men detta drivs inte längre men gör succé i Finland. MP har bestämt för att bredda sig och funderar på om det är de andra partiernas minus i det de är bäst på och tappade förtroende i sina hjärtefrågor bland de två stora i rött och blått som gynnar MP?

I ett oklart parlamentariskt läge är det var MP står som kommer att ha betydelse hur NÄSTA regering kommer att se ut och vilken politik den kommer att föra. Alliansen gör sitt bästa att hålla ihop och gör det men alliansen är IDAG i praktiken M. Det är de som styr vartåt alliansen styr och ska göra upp med.

För S är läget att de först måste göra upp med LO för att komma vidare. De är ganska tandlösa nu den parlamentariska grenen av arbetarrörelsen. Att övervinster stoppas inom välfärden med kryphål som räntesnurror,trixande med internhyror och försäljningar av bolag med vinst som överförs är något både S och LO vill begränsa.

Det sägs iaf att V inte kommer att vara nöjd om det inte finns uttryckligt förbud mot vinster i välfärdsföretag och privat har ju blivit ett skällsord hos dem. En M-styrd allians kommer att få problem att bara fokusera på ekonomin, Ett S som inte talar klarspråk om det är V eller MP som står närmast får svårt i trovärdigheten i sina egna frågor och MP trampar på i klimat och miljö men tvingas släppa frågor som varit basen i partiet och orientererar sig  in i mitten. Om jag glömde SD nu var det avsiktligt.

Bloggat Högberg, Böhlmark, P Andersson Görans tankar Gunnar Hökmark, Tord Oscarsson

Inga kommentarer: