< div id=”header ”>< / div>

söndag 9 september 2012

Politikerna duckar vad gäller flyktingar och socialbidragstagare!

Anna Dahlberg skriver i Expressen "Vi måste VÅGA diskutera  flyktingpolitiken". Då ingen gör något åt flyktingströmmarna och sätter ner foten i Syrien-frågan utan låter Ryssland och Kina genom VETO i FN:s säkerhetsråd AVGÖRA har bollen skickats till mottagande länder.

I Sverige har nu dessutom andra grupper ökat som kommer hit enligt Migrationsverket. Kommunerna får ju ersättningar från staten så det är inga problem så länge inte socialkontoren får ökad tillströmning. Men det är just det de får nu och som behöver ekonomiskt bistånd allt längre.

Just nu diskuteras budgeten inte bara vad som kommer att hända i riksdagen utan också i kommunerna. Vi kan ju hävda att flyktingar är en tillgång och berikande rent kulturellt men egentligen är det tragedier bakom att människor ska tvingas fly. Samma tragedi ligger väl också hos de grupper som av en eller annan anledning varje månad ska uppsöka socialen för ansökan om bistånd.

Jag kommer inom kort att göra min 148:e ansökan hos socialen och får varje månad visa upp legitimation när jag lämnar in min ansökan. Konstaterar att tillståndet inte är särskilt bra i flyktingsituationen eller för oss infödda svenskar som tragglar omkring i ett socialbidragsberoende. Vi sitter i samma båt och ingen tycks få ro.

Inga kommentarer: