< div id=”header ”>< / div>

fredag 21 september 2012

En röst på miljön hjälpte inte - miljön förlorare i budgeten!

Miljön drog det kortaste strået i statsbudgeten. Hur ska vi tolka det? För någon vecka sedan presenterades en miljöredovisning 2011 för kommunfullmäktige i Varberg baserade på de lokala miljömålen. Sen finns det regionala miljömål och de s.k. 16 nationella miljömålen som säkert ingen vet så mycket om bland allmänheten men de finns.

Jomen det finns ju ett miljöparti som ska hålla fokus på detta politiskt? Jo det fanns en gång ett miljöparti som hade som främsta ambition att sätta sig i miljönämnder i kommunen då det var viktigaste positionen trodde man.

Sen visade det sig att miljö kanske finns lika mycket i andra nämnders beslut och hör och häpna borde finnas i kommunstyrelsers planering. På samma sätt som att en finansminister borde väl ha miljön i åtanke när HAN lämnar ut sin nådiga lunta för beskådande.

MEN vi fick ett svar lokalt varför inte en miljöredovisning kunde lämnas samtidigt med en ekonomisk redovisning utan var separat. Det var oklart vilka indikatorer,mätmetoder som gällde och vilka mål som   kostar pengar tar mer tid för att gå från röd gubbe till gul och grön och vad som är uppnått.
"Miljöpartiet ska ha en eloge för att ha lämnat en hel del av den mer extrema skogsmulle-politiken bakom sig, och numera är ett modernare parti med relativt liberala värderingar" Nicklas Carlsson centerpartist i NEWSMILL
Dessutom ligger olika ansvar på olika håll och hur minskar man CO2-utsläpp när det går en motorväg förbi en kommun? Bygger jänväg naturligtvis men det är ingen lokal fråga. Hur löser vi konflikter när man på nationell nivå vill bygga vindkraftsparker JUST HÄR där det blåser och REDAN finns Nordens största kärnkraftpark och där vindkraften krockar med naturintressen?

Jo miljöminister Lena Ek har inte bara Ojnareskogen att fördjupa sig i och miljöbalken och anslagen. Det gör väl MP, V och SNF också. Det stora problemet är att miljö idag är ALLTING vilket gör att begreppet slätas ut och om du inte vet vad du ska rösta på så lägg en röst på miljön??? Ja det var Maria Wetterstrands valfilm i reklamen. Hur gick det för alla som TRODDE på reklamen? Jo MP skänkte bort sin själ genom att samverka med S i valrörelsen 2010 och det var inget miljöval mer än att MP gjorde sitt bästa val någonsin OCH???

Inga kommentarer: