< div id=”header ”>< / div>

torsdag 12 april 2012

Vilken regering är bäst?

Enligt en undersökning från United Minds har nuvarande regering med M i spetsen bara fördel av att leda landet till en god ekonmisk utveckling. I andra frågor som arbetslösheten, kvalitét inom vård och omsorg och en bättre skola är förtroendet för S större. Att MP med stort förtroende i miljö- och klimat redan drar vänsterut ger alliansen ett klart underläge och en klar fördel för socialdemokraterna.

Självklart är trovärdighet med en stabil ekonomi viktigt men också att åtminstone ha en social utveckling där inte alla hänger med men en majoritet håller med. Likaså kan det gamla blocktänkandet inte klara av vare sig miljö- och klimatfrågan men även här har S fördel framför alliansen.

Mycket kan hända och kommer att hända innan nästa val men de verkliga vågmästarna i svensk politik är nu S även om de inte sitter i regering. Även om det finns formsvackor i alliansen framstår snart bara moderaterna som det ENDA dugliga regeringspartiet i den. Vem behöver tre småpartier som tävlar om att vara mest höger i den alliansen och behöver stödröster från M för att klara sig kvar i riksdagen?

Inga kommentarer: