< div id=”header ”>< / div>

torsdag 26 april 2012

Varför oroa sig politiker är i majoritet även om S och MP inte är det!

S har lagt krut på idén om "ungdomskontrakt" som sin stora sak i vårpropositionen och får räkna med kritik.

Läser att Lena Mellin skriver så här "– Det är en dyr satsning. Om det ska ge sysselsättning för 10 000 personer och kosta två miljarder, blir det 200 000 per skalle. Man kan resonera att det är värt det. Förslaget verkar dock lite löst i kanterna och hänger mycket på att arbetsgivarna är välvilligt ­inställda, vilket jag inte är säker på att de är. Jag är rädd för att det är en satsning som inte skulle ge så mycket."

Per Bolund ekonomisk talesman för miljöpartiet skriver i SVD om tre stora utmaningar: ekonomiska krisen, den växande arbetslösheten och klimathotet. Endast en samverkan lokalt och nationellt kan nå hållbara resultat menar han.
Den tyngsta biten i MP:s krav är infrastruktursatsning på järnvägen och lokalt känner jag som på "I väntan på Godot" vad gäller om vi ska få igång något dubbelspårsbygge nångång i Varberg. Det sägs ha legat i MP:s budgetar sen urminnes tider men än händer inget.

MP:s hela vårbudget går att läsa i pdf-fil på hemsidan.
Som gräsrot betraktat brukar s.k. vårproposition kontrat med motioner inte vara något som uppmärksammas sett ur ett längre perspektiv. Det kommer fler enskilda propositioner och förslag till hösten, Som sa jag skrev " I väntan på Godot".

Inga kommentarer: