< div id=”header ”>< / div>

måndag 19 mars 2012

Dags för uppgörelser med regeringen MP!


Rödgrön majoritet i SIFO? Det kan lika gärna bli en högervridning för MP. Varför invänta valet 2014 när det är NU det går att göra uppgörelser som håller över valet.

På något sätt känns som MP är sig själva nog i nuläget och helst inte vill ha några uppgörelser alls.Det finns gått om konsumtionskritiker som menar att den naturliga koalitionen är mellan S och M och så bör förbli.

Men med tanke på miljöpartiets stabila siffror över valresultatet är det inte inte en tvekamp med rödgröna väljare med V som bör vara huvudsyftet utan möjlighet att påverka regeringen med uppgörelser som även håller över ett val. I radions Ekot-intervju för en tid sedan sa Åsa Romson att det som skiljde V och MP var inställningen till friskolor.Men då är det väl där som en uppgörelse borde ske med regeringen men skiljer det sig egentligen så mycket från S i friskolefrågan?

I vilket fall som helst måste MP markera sig med någon realpolitisk uppgörelse annars kommer siffrorna att falla ganska markant och man blir som ett KD fast på vänstra planhalvan.Prata mycket men inget genomfört.

Inga kommentarer: