< div id=”header ”>< / div>

måndag 3 januari 2011

Kanske dags att byta kön, ålder och kalla sig invandrare?

Under tio års tid har jag hört att de som dominerar samhället har min ålder, mitt kön och är genuina svenskar. De som samhället vill satsa på är ungdomar, kvinnor och invandrare som anses vara en diskriminerad grupp. Som förälder fick jag hela 90-talet slåss i underläge för att ha umgängesrätt med min pojk och på den vägen är det när det gäller bostad och arbetsmarknaden.

Har funderat om miljöpartiet är ett parti för mig. Hemlösheten, sysselsättning för undanskuffade gubbar och att bygga upp gemenskap lokalt genom "egenmakt"utifrån lokala förhållanden verkar alt mer fjärran. Jag gick igenom miljöpartiets valplan 2010 och jag som åkt mycket tåg förr men har inget att pendla till. Annars uppfyller jag kriteriet att inte använda bil, att gynna den lokala handeln, att leva enkelt och inte slösa, bo extremt trångt och i innerstan med en önskan om odling och grönytor som jag kan påverka själv.

Strax bredvid i kvarteret står snart höghusen klara med bostadsrätter för just folk i min ålder men med ett undantag kapitalstarka människor med pengar och sitt på det torra. De har tillgång till parkeringsgarage under jord, stora boendeytor och garanterat få invandrare bland de inflyttande. Det ska t.o.m. bli ett pensionärsgym för äldre där såna som jag kan få nyttja redskapen för en liten kostnad.

Självklart ska en sån som jag istället på grund av att jag saknar inkomst istället kategoriseras hos andra grupper och tyvärr har jag inget läkarintyg heller så jag kan få en bättre bostad och annan hjälp. Jag kommer nog att ompröva om miljöpartiet egentligen vänder sig till mig om något parti gör det för jag är unik och kan inte jämföras med någon men är ändå kategoriserad av samhället som något man inte ska bry sig om. Så börjar 2011 för mig.

1 kommentar:

Unknown sa...

Har ungefär samma historia som du, fast kanske lite mer invandrad eftersom jag bara har bott i detta land de senaste 42 åren av mitt liv.

Och visst, det känns lite bakvänt när man från vänsterpartister blir hånad i en debatt som handlar om orättvisa löner. När man frågar vänsterpartisterna hur jag som man bara kan drömma om den medellön som kvinnor sägs ha får man svaret "det finns nog folk i världen som skulle vara tacksamma över din fas3-inkomst". När de just har ojat sig över att kvinnor tjänar sämre jämfört med män.

Eller när man från s k liberala debattörers håll föreslås straffarbete pga att man "inte vill göra rätt för sig" pga underhåll man inte KAN eller NÅGONSIN HAR KUNNAT betala...

"Offerkofta", "kränkt vit man" är saker man får höra från ALLA politiska läger för att man råkar vara just man och vit. Och nej, jag tänker inte försvara rasism i någon form, inte kräva att några ska skickas tillbaka någonstans eller se ner på mina grannar som råkar vara lite mörkare än jag själv. Inte jämföra mig med de som har det ännu sämre. Bara ställa frågan varför allt måste vara på ett enda sätt efter en enda mall och beröra grupper, kön, nationaliteter bara åt ett enda håll?