< div id=”header ”>< / div>

torsdag 18 mars 2010

Miljöpartiet ökar i medlemsantal även på lokal nivå!

Det är roligt att se att miljöpartiet ökar på lokal nivå när trenden går åt motsatt håll när det gäller de etablerade partierna. Endast MP och SD går mot strömmen i Varberg. Som bloggare och facebookare vet jag att det inte är det roligaste att gå på traditionella träiga möten men att en hel del sympatier ligger även på nätet.
 
Ingen behöver vara "medlem" direkt för att ta del av en blogg och vara vän på facebook men diskussionen på möten har delvis tagits över där. I synnerhet som möten består av samma människor som träffas kontinuerligt är formen friare på nätet. MP har det emot sig att vara ombytliga och vi kanske inte har haft stabiliteten att sitta i majoritet tidigare. Det fanns ett lysande undantag(!?!?!) men det blev kritik att han satt i knät på etablissemanget då i Varberg och att det var maxlängd på uppdraget internt.
 
Jag hoppas därför att som återvändare i politiken att det satt sig att politiska frågor är något man jobba långsiktigt med att om det ska bli hållbara resultat för ett hållbart samhälle. Det betyder inte att man ska växa fast i stolen men reträtter kan skötas snyggt med att sidouppgifter räknas som lika fina som ett förtroendeuppdrag i rampens ljus. Aktiv kan man vara på olika sätt i miljöpartiet!

Inga kommentarer: