< div id=”header ”>< / div>

torsdag 14 september 2017

Nytt P-hus behövs i Varberg om inte det gröna tänkandet slår igenom !


Nytt P-hus behövs i Varberg? ja det kan man fråga sig.

Byggnationen av Varbergstunneln och förtätning med fler bostäder ställer till det.

Ur HN
(inom citat)
"När Varbergstunneln byggs och antalet bostäder i centrum samtidigt ökar spås bristen på parkeringsplatser bli ett allt större problem i centrala stan.
Trots flera stora parkeringsanläggningarLorensberg, Kanngjutaren, Kyrkoherden, Briggen, Trädgården och parkeringsplatserna på bland annat Falkenbäck, hamnplan och Rosenfredsskolan – är det tidvis svårt att hitta en parkeringsplats i Varberg, åtminstone under sommartid."

Grönt tänkande borde vara detta istället för att tillförskapa en ny parkeringanläggning med 500 platser:

- Ge Elcykeln en chans och skapa p-platser för detta. Ur SolenergiNyheter.se "61 procent av de svarande elcykelköparna uppger att de använder elcykeln för att pendla till och från jobbet. 13 respektive tolv procent uppger att de använder elcykeln för helgutflykter och nöjen respektive för att utföra ärenden såsom att handla.Innan man började använda sin elcykel uppger 53 procent av köparna att de oftast körde bil och 24 procent att de åkte med kollektivtrafiken. Så gott som alla anser att elcykeln ersätter en del av de resor som de tidigare gjort med andra transportmedel. 61 procent av elcykelköparna anger att elcykeln ersätter bilresor. 35 procent uppger att den ersätter kollektivtrafikresor.

- Självkörande bilar Ur SVT Nyheter "Det är bara ett par år tills helt självkörande bilar är här, och det kommer förändra vardagen totalt. Bland annat kan 90 procent av bilarna i städerna försvinna enligt forskare. Bilar som kör helt själva, där du kan sitta och läsa tidningen eller kolla mejlen. Det här är enligt forskarna närmre än vad många av oss förstått.

2021 har Volvo satt som mål för sådana helt självkörande bilar på marknaden. Volvo är inte ensamma om det löftet. Amerikanska Ford har gjort samma utfästelse. Den tyska biltillverkaren BMW har gått ihop med datorjätten Intel om att bygga självkörande bilar så snabbt som möjligt. Och IT-företaget Googles självkörande bilar har redan kört i USA i flera år."

Inga kommentarer: