< div id=”header ”>< / div>

onsdag 30 augusti 2017

Varbergs kommun har problem med att placera nyanlända men vad händer med de boende på Åkaren?


Kommunen har fullt upp med att placera nyanlända i Varbergs kommun. Det är PRIVATA lösningar som sägs vara lösningen på problemen.

Åkaren tar Varbergs Bostad AB över den 1 september inklusive servicefunktionen och enligt tidigare uppgifter skulle ALLA som har boende och verksamheter (brev noterat den 20/6) få ersättningslägenheter då VBAB tänker göra en helrenovering av fastigheten. Detta är enligt uppgift serviceförvaltningen som ska ombesörja detta.

När hyran nu skulle betalas för september står det BETALNINGSMOTTAGARE: Varbergs Bostad AB på lappen. Det är ganska märkligt att serviceförvaltningen då är inblandad att fixa bostad när de själva dels avvecklar sina servicefunktioner i fastigheten samtidigt som hyran går till Varbergs Bostads AB?


Om det är något som förvirrar mest är det den oro som ligger som en våt hand nu när Varbergs Bostad AB tar över 1 september vad som kommer att gälla? Fastigheten köptes i första hand för att lyxrenoveras och bereda vägen för nyrika hyresgäster inte för att förbättra situationen för de mest utsatta i Varberg.

Inga kommentarer: