< div id=”header ”>< / div>

torsdag 24 augusti 2017

Jag spekulerar vilka som ska toppa listorna för MP i Halland - riksdag och region !


Jag ska spekulera vilt nu angående vad som händer inom Miljöpartiet Halland. Det är snart ett år sedan jag lämnade MP och har kanske inte någon insyn längre men kan gå på magkänslan.

Vad har jag för ledord? jo att Agneta Börjesson lämnar riksdagen inte ett ord i media om detta trots att det är Miljöpartiets genom tiderna mest kända person i Halland. Nog om detta för MP själva bjuder inte på så mycket info om just detta på sin fb-sida

Det hemligaste av alla hemliga just nu är Miljöpartiets valberedning i Halland. Det är de som ska ta fram lämpliga kandidater främst för att besätta topp-platserna och än så länge är det för tidigt att säga vilka som egentligen kandiderar. Men skulle jag vara enhällig valberedare för att bestämma topp-positioner skulle det se ut så här.

Riksdagslistan

Efter Agneta Börjessons avhopp finns en lucka att besätta. Den som ska ta den luckan bör vara yngre helst en kvinna och ha engagemanget men också förmågan att kommunicera och vara lyhörd. Dock stå med båda fötterna på jorden att vara påläst vad Miljöpartiet står för i grunden.

1. Sophia Nilsson , Varberg

Förmodligen får MP svårt att försvara sitt riksdagsmandat i Halland men ser gärna att man placerar Sophia Nilsson i topp. Erfarenhet från både kommunpolitik i Falkenberg och uppdrag i regionen samt hon är Miljöpartiets ordförande i Halland gör att jag toppar med henne.

Ousiders: Stefan Nilsson, Stockholm sitter i riksdagen men härstammar från Varberg given om partiet vill ha en som verkar nu i riksdagen med stark känsla för sin hembygd i Halland.

Hans Leghammar Halmstad var förste riksdagsledamoten från Halland och valledare för MP Halland valet 2014. Kompetent med erfarenhet från uppdrag från samtliga nivåer som är ute efter resultat i politiken. Eftersträvar man detta är Hans mannen att toppa listan.

Regionlistan

1 resp 2.

Agneta Börjesson, Kungsbacka och Svein Henriksen , Halmstad. Det är kapitalförstöring att inte använda Agneta i en ny roll anser jag. Det var under hennes tid i regionen det hände saker inte minst som miljöordförande i gamla landstinget Halland. Med ytterligare erfarenhet genom åren med andra uppdrag går hon lätt in i ledningen ihop med Alliansen i Halland.

Svein har prövat på olika ordförandeposter lokalt i Halmstad och är psykiatrins ordförande i Region Halland är en lättpratad och resultatinriktad politiker som lyfter frågor. given på de två första platserna anser jag och Miljöpartiets idag främste regionpolitiker (ja han är bara ersättare i regionfullmäktige men vaddå? ) som bör lyftas högre.

Inga kommentarer: