< div id=”header ”>< / div>

tisdag 18 augusti 2015

Ojnareskogen ska skyddas en självklarhet !


Att skydda Ojnareskogen anser jag en självklarhet. Beslut väntas tas i regeringen vilka skyddskrav man ställer på området.

Ur debattinlägg Annika Lillemets (MP) och Carl Schlyter ( MP) på DN DEBATT.

"Utpekande av Natura 2000-områden ska enligt EU-rätten ske på ekologiskt vetenskaplig grund och näringspolitiska skäl får inte användas som motargument. Naturvårdsverkets strikta analys, baserat på länsstyrelsens grundliga arbete, visar att grunden för beslut av regeringen finns. Det skulle vara mycket allvarligt om regeringen nu skulle försöka kringgå EU-reglerna och krypa ur egna löften om att värna om svensk natur och svenskt vatten. Tidigare regeringar har valt att trixa med EU:s miljöregler och det står nu Sverige dyrt då miljonböter i dag betalas för att flera miljöfarliga verksam­heter inte fått uppdaterade miljökrav i tid."

1 kommentar:

Thove sa...

Jag har gjort en omröstning för att se om majoriteten vill att Ojnareskogen ska bli ett Natura-2000 område eller ej. Gå gärna in och rösta om du vill! http://www.plusett.nu/omrostning-4974/tycker-du-att-man-borde-gora-ojnareskogen-till-ett