< div id=”header ”>< / div>

onsdag 3 december 2014

Regeringen Löfven rev första hindret - budgeten !


Nu faller regeringens budget och Alliansen röstar på sin SD är själaglada att stödja den. Jörgen Warborn (M) Varbergs förre kommunråd välkomnar SD-stödet. Varbergs anonyme riksdagsman från (S) slår med armarna och är förtvivlad.


Jag verkar på lokal nivå och i en sits med MP + Alliansen. Självklart kan jag tycka det är beklagligt men mest över att S och MP inte arbetade fram ett gemensamt regeringsprogram före valet som motalternativ till alliansen. V var den som mest krånglade då med att de också skulle ingå i regering och ställde stenhårda krav på vinster i välfärden.

Alliansen med alla sina jobbskatteavdrag var inte mitt alternativ. Det var S+ MP under förutsättning att de hade varit förberedda. Tyvärr tyvärr så var de inte de det. DE mixade ihop en budget på kort tid, fick med sig V och en del konstigheter som uppfattades som provokationer i allianslägret.

För övrigt verkar MP Riks leva i en annan värld. Det matas ut mängder av material, propaganda och pressmeddelanden men känner inte ett dyft delaktighet vad som sker däruppe. En överenskommelse mellan S och MP som inte varit ute på remiss som allting annat vi behandlat i MP. Nej här är regeringsförklaringen var god och skölj!

Nej bättre kan både S och MP. Det har i stort set varit desperata vädjanden både från Löfven och språkrören. Samarbeta nu för landet Sveriges bästa. Ja lite lustigt samma vokabulär som SD just för att mota SD från vågmästarpositionen.Det blir säkert nya avsnitt men stridshingsten Stefan Löfven rev det första hindret och det blir fyra fel.

Inga kommentarer: