< div id=”header ”>< / div>

onsdag 24 september 2014

NYA Miljöpartiet de gröna i Varberg har gjort det möjligt att komma tillbaka i majoritetsposition!

Miljöpartiet i Varberg gjorde ett framgångsrikt val. Lokalt har vi gjort vår bästa val någonsin även om det finns missnöjda att vi skulle gjort ett ännu bättre val lokalt. Dock har MP chansen att för första gången sedan 1998 att få ingå i en MAJORITET. 1998 valde MP att INTE göra det utan lät SPI ingå i den med alliansen. Ett av skälen då var att dåvarande MP hellre vill ha ett centerpartstisk kommunråd än en moderat som bas för styret.

Här nedan vad som står på Miljöpartiet de gröna i Varbergs facebook-sida:

"En och en halv vecka har förflutit sedan valet och självklart är vi inte nöjda med helheten. Ett riksdagsval där MP tappade istället för att bli tredje största parti. Ett regionalval och ett kommunalval där vi inte ökar så mycket som vi önskade. Men samtidigt har vår lokala kampanj varit lyckad, vi ökade även i det halländska riksdagsvalet - både i totalen och i Varbergs valkretsar. I kommunvalet och regionvalet ökade vi med strax över 300 röster samtidigt som fler valde att röstade.

När så rösterna har räknats ihop och personkryssen summerats kan vi konstatera att vår lokala partilista bekräftades av väljarna. Dels så valde de flesta av er att inte göra några personkryss (75%) och efter summering av kryssen så ändrades inte ordningen nämnvärt. NI som kryssade kandidater premierade Linnea Sandahl och Martin Öberg, Linnea tar plats i kommunfullmäktige och Martin fortsätter sitt engagemang för ett öppet och tolerant samhälle. Vår huvudkandidat Stefan är uppenbarligen en omtyckt person i hela kommunen - då han fick tillräckligt många kryss i båda valkretsarna för att kunna bli personvald även om han stod längst upp på listan.

Vårt lag i kommunfullmäktige utgörs av Stefan Edlund, Madeleine Holgersson, Johan Rosander och Linnea Sandahl. Just nu pågår förhandling med Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna om ett majoritetssamarbete - när vi har något mer konkret om hur det samarbetet ser ut och tar sig uttryck så kommer vi att meddela detta."

Inga kommentarer: